Harta site-ului
Ajutor
Totalizarea pregătirilor către noul an şcolar
Totalizarea pregătirilor către noul an şcolar

La data de 18 august, curent în incinta Liceului Teoretic “Ion Creangă”, a avut loc şedinţa cu participarea cadrelor didactice din r-nul Dubăsari. La şedinţă au participat preşedintele raionului Gr. Policinschi, vicepreşedintele raionului M. Jimbei, şef Direcţie învăţămînt Tineret şi sport L. Brăduceanu, specialist principal în problemele învăţămîntului preuniversitar V. Tolstenco şi directorii insrituţiilor de învăţămînt din raion.

 În cadrul şedinţei fiecare director al  instituţiilor de învăţămînt a prezentat raportul întocmit, odată cu începerea noului an şcolar, asupra analizei situaţiilor din fiecare şcoală. În primul rînd, a fost adus la cunoştinţă, că reparaţia în instituţiile de învăţămînt a fost finalizată 95 %.

De asemenea, s-a accentuat situaţia cu numărul de elevi la treapta liceală, ce devine o problemă dificilă pentru toate liceele din raion, unde sunt depuse  tot mai puţine cereri. Însă, avem şi un fapt îmbucurător, în comparaţie cu ceilalţi ani, la treapta primară numărul de elevi a crescut.

 Mangerii instituţiilor de învăţămînt din raion, la fel, au menţionat că deja sunt încheiate contractele cu privire la alimentaţia copiilor, conform hotărîrii Guvernului Republicii Moldova, toţi elevii din stînga Nistrului vor fi asiguraţi cu alimentaţie gratuită.

 Preşedintele raionului a adus mulţumiri tuturor pentru activitate, accentuînd că toate instituţiile au fost bine pregătite.

În cadrul şedinţei au fost discutate şi alte probleme cum ar fi divizarea dintre satele din partea stîngă a Nistrului şi cele din partea dreaptă de către Ministerul Educaţiei: ,, - Nu înţelegem de ce oamenii care trăiesc alături, sunt divizaţi?”

La sfîrşitul şedinţei, dl preşedinte a îndemnat cadrele didactice să  susţină Şcoala Tînărului Conducător, care s-a desfăşurat cu succes 13 ediţii cît şi acordarea unei atenţii sporite activităţilor şi politicilor implementate pentru şi cu implicarea tinerilor.

Elena Gheorghiţa, corector

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Totalizarea pregătirilor către noul an şcolar - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta