Harta site-ului
Ajutor
Toamna se numără bobocii
Toamna se numără bobocii

Dragostea de copii o am din copilărie. Părinții mi-au oferit multă blândețe și iubire încât pot s-o ofer și altora. Această dorință m-a motivat să studiez la colegiul pedagogic „Vasile Lupu” din Orhei, la specialitatea Pedagogie preşcolară. Fiind repartizată de Ministerul educației, culturii și cercetării al Republicii Moldova, am fost angajată ca tânăr specialist în instituția de educație timpurie „Lăstăraş” din comuna Molovata Nouă, raionul Dubăsari. Încurajată de primarul localităţii, domnul Gazea Oleg, am avut curajul să păşesc pragul instituției din localitatea mea natală.
Prima zi de lucru în calitate de educatoare a fost de neuitat. Am intrat cu paşi vioi în împărăţia celor mici, un adevărat castel frumos amenajat şi fermecător. Directoarea grădiniței, dna Oprea Margareta, cadrele didactice m-au primit cu voie bună şi zâmbete în familia lor. Pentru mine ele sunt persoane cu dăruire şi har dumnezeiesc, competente, ce demonstrează măiestrie şi tact pedagogic în activitatea sa.
Ca tânăr specialist am avut ocazia să particip la Conferinţa pedagogică, unde am fost întâmpinată şi încurajată de doamna Larisa Braducean, şef DÎG Dubăsari. În dar am primit un suport didactic pentru organizarea şi desfăşurarea optimă a procesului instructiv-educativ.
Deja sunt într-un nou statut de „educator”. A fi educatoare nu inseamnă doar a educa, ci înseamnă, mai presus de toate a simți… să simți iubire pentru copii, să simți că copiii înseamnă ceva pentru tine. Ochișorii unui copil îți pot „spune” multe: uneori ești zâna bună din povești, o prietenă foarte aproape care le alină tristețea și chiar poți fi imaginar mama lor.
Și-atunci se întâmplă o minune! ... minunea de a fi educatoare!
În final doresc tinerilor absolvenți din licee să îmbrăţişeze în viitor profesia de dascăl în educație, deoarece această profesie este sfântă, aduce lumină și căldură în sufletele copiilor.
Daniela ALEXEEV,
tânăr specialist

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Toamna se numără bobocii - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta