Harta site-ului
Ajutor
Tîrgul Locurilor de Muncă în s. Oxentea
Tîrgul Locurilor de Muncă în s. Oxentea

La 31 iulie curent,  Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă a raionului Dubasari în colaborare cu administratia publică locală din s. Oxentea a  organizat Târgul Locurilor de Muncă.

Scopul Târgului este de a oferi celor interesați diverse informații, consultații în domeniul ocupării forței de muncă, precum și posibilitatea celor care solicită forța de muncă și celor care oferă locuri de muncă de a se întălni direct și a negocia angajarea și suplinirea posturilior vacante.

Târgul a fost deschis de către șefa AOFM raionul Dubăsari d-na N. Avxentiev  prin prezentarea participanților, informației succinte privind conlucrarea specialiștilor agenției cu administrația publică locală, persoanele neangajate, agenții economici din teritoriu, li s-a oferit cuvînt agenților economici prezenți la târg care au prezentat ofertele de muncă disponibile și condițiile de ocupare a lor.

Am avut ca oaspeți, Vicepreședintele raionului Dubăsari, președintele consiliului Consultativ Dna Maria Jîmbei, șef adjunct al Cancelariei de Stat Dna Angela Platon, Valerie Rusu , primarul satului Oxentea, inspector principal al I.T.M Chisinău Dnul Pavel Driga, specialist principal în probleme de antreprenoriat Direcția Dezvoltare economică, investiții și relații transfrontaliere Dna Ana Ilievici.

La eveniment au participat  3 agenți economici din diferite ramuri ca:  C.P. Oxentea –Service, I.I. Mast- Tatarov, A.O. Clubul Femeilor “INSPIRAȚIE” .

Tîrgul Locurilor de Muncă sa desfășurat pe o notă informativă, legislativă, au fost abordate mai multe  teme de discuții cum ar fi: piața muncii în raionul Dubăsari, posibiltatea inițieri proprii  afaceri, prevederile legislației în vigoare ce ține de angajarea în cîmpul muncii, laturile negative a muncii la negru, cît și alte aspecte ce țin de angajarea în cîmpul muncii.

La eveniment au participat 32 de personae aflate în căutarea unui loc de muncă, dintre care 4 tineri, cărora le-au fost declarate 65 de locuri de muncă vacante din diferite domenii ca:  cusator (industria ușoară), bucătari, administrator, distribuitor, muncitori auxiliari (agricultura)ş.a.

     La finile activității au fost  acordate consultații și informații privind integrarea pe piața forței de muncă, specialiștii AOFM au pus la dispoziția participanților diverse pliante, buclete și materiale informative privind serviciile prestate pe piața muncii. Au fost acordate informații privind locurile de muncă libere înregistrate atît în baza de date a agenției cît și de pe site-urile web utile.

 

Iașciuc Tatiana, specialist superior AOFM Dubăsari

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Tîrgul Locurilor de Muncă în s. Oxentea - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta