Harta site-ului
Ajutor
Tinerii talentați din raionul Dubăsari apreciați la nivel național și internațional
Tinerii talentați din raionul Dubăsari apreciați la nivel național și internațional

Pe parcursul lunilor septembrie-octombrie, o tânără din raionul Dubăsari a devenit renumită pentru trofeele obținute atât la nivel local cât și internațional. În luna septembrie, în Grecia a fost organizat concursul internațional Greeces Hope 2019. Nicoleta Ilin împreună cu Irina Drăgoi, care este conducătorul artistic al colectivului ,,Bravis”, au participat la concursul dat. În urma evoluării pe scena din Grecia, alături de alți concurenți din cele 10 țări, Ilin Nicoleta a reușit să cucerească juriul prin talentul său, câștigând în final un trofeu din cele 4 Grand Priux-uri. Un  alt succes al tinerei recent obținut este Gala celei de-a IX-a ediții a Festivalului Internațional de Muzică ,,Mărul de Aur”. Evoluând pe scena Filarmonicii Naționale ,,Serghei Lunchevici”, un vis râvnit de tânăra dubăsăreancă încă din copilărie, alături de tineri din România, Ucraina, Spania, Belgia, Rusia, a fost apreciată și decorată cu premiul de 500 euro și trofeul ,,Mărul de Aur”.
Nicoleta Ilin este născută la 24 iunie 1999, originară din com. Coșnița r-nul Dubăsari. Nicoleta, activează în calitate de profesoară de muzică la Liceul Teoretic ,,Ion Creangă” și la Școala de arte din localitate. Totodată, dra Ilin are și un ansamblu vocal de copii.
Impresiile și emoțiile trăite de Nicoleta:
,,Primul meu debut a fost la vârsta de 4 ani. Am făcut studii la Colegiul de muzică Ștefan Neaga dar cu canto nu m-am ocupat. Cel mai remarcant concurs la care am participat, peste hotarele țării a fost Greeces Hope 2019. Ajunsă în grecia, în ajunul zilei de debut a concursului ne-au făcut un master class. În urma acestuia, mă gândeam să nu mai particip să ies și să plec că doar nu era deloc de nivelul meu, eu o fată simplă și fără profesor profesionist unde erau participanți din 12 țări și 11 jurați ce să fac eu acolo că nu am nici-o șansă.
Noi am fost mai mult de 100 de participanți dintre care am fost aleși 16 pentru a cânta la Gala de Concert, și eu ma gândeam ce norocoși vor fi cei ce vor cânta la Gala de Concert. Mai târziu, când au afișat lista am văzut că am intrat în top 3. Apropiindu-mă de doamna organizatoare am întrebat-o dacă precis eu sunt în listă și dacă nu au încurcat ceva la care am primit răspuns că i-am cucerit pe toți. Am cântat dar tot nu mă gândeam că o să iau Grand-Prix. 
În final, la decernarea premiilor nu m-am așteptat ca să-mi fie mie înmânat Grand-Prixul. Eu nici triumful nu l-am simțit cînd îl țineam în mână de la  atâtea emoții.  La sfârșit s-a apropiat dna Inna Bobeico și mi-a dat o invitație pentru un concurs care se organizează în România dar și la noi.
Aveam un vis, să particip pe scena din incinta Filarmonicii Naționale, nu pot să spun că e o scenă grandioasă dar e o scenă cu o istorie în spate, cu farmec.
La acest concurs am fost 104 participanți unde eu eram 103 pe listă.
După ce am cântat dl Andrei Porubin, care era în calitate de prezentator se apropie și îmi spune că am fost cea mai formidabilă numărul tău e de aur. Au început să înmâneze premiile și nici nu mă gândeam că voi lua Grand-Prixul, dar vroiam măcar locul I ei hai bine și II e bun dar după Grand-Prix de la Grecia măcar trofeul să iau, mărul mai mic, dar uite că din nou îmi citește numele și din nou iau trofeul ,,Mărul de Aur”.
Toate reușitele mele sunt ca o poveste și ca un lanț. Vreau aici să îndemn tinerii, să creadă în forțele lor, să-și descopere talentele și să nu le fie frică să-l demonstrexe celor din jur”, ne-a relatat dra Ilin.
Nicoleta Ilin o persoană foarte talentată cu o susținere enormă din partea celor dragi și apropiați dar și o persoană care nu iubește să fie publică, dar uite că am reușit să aflăm multe lucruri noi despre viața ei și merită cele  mai mari aplauze.
Valeriu JOSAN,
Centrul raional de tineret

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Tinerii talentați din raionul Dubăsari apreciați la nivel național și internațional - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta