Harta site-ului
Ajutor
Tinerii din s. Roghi-participanti ai ,,Şcolii de conceliere”
Tinerii din s. Roghi-participanti ai ,,Şcolii de conceliere”

În perioada18-24 iulie curent  5 tineri din s. Roghi, r-ul Dubăsari, însoţiţi de către părinţii Stogul Svetlana şi Casianov Galina care este reprezentantul Consiliului raional în s. Roghi şi Botnari Valentina învăţătoare de clasele primare, s-au deplasat în România, or. Slănic Moldova unde au participat în cadrul programului „Vocaţia mea” al cărui organizator a fost Fondul Local de Susţinere Socială din Moldova, director executiv  dl Boris PAPADIUC. Reamintim, că programul dat a fost deschis în s. Coşniţa pe 1 mai, proiect la care au participat  reprezentanţi de pe ambele maluri ale rîului Nistru, iniţiat şi realizat de FISM cu suportul financiar al Japoniei şi Băncii Mondiale, unde tinerii din satul Roghi s-au prezentat foarte bine.
Proiectul dat se desfăşoară în IV tururi, unde sunt încadraţi tinerii de pe ambele maluri ale rîului Nistru care au ocupat locuri de frunte la competiţiile petrecute în luna mai la Coşniţa.
În cadrul  ,,Şcolii de conceliere” au fost încadraţi (64 de persone din Ţînţăreni, Varniţa, Ciuburciu, Rîbniţa, Rezina şi Roghi), tinerii au avut parte de seminare organizate sub forma meselor rotunde elaborînd propuneri ce ar facilita şi promova valorile democratice, relaţiile de prietenie şi comunicare, capacităţilor personale intelectuale, fizice şi spiritual în proces participativ.
În programul de activitate tinerii au avut parte şi de excursii la Salina, Mina Trotus, la Mănăstirea ,,Măgura Ocnei”. De asemenea, tinerii au luat parte la Festivalul judeţean de folclor ediţia a XXI, cu genericul ,,Tradiţii şi continuitate” desfăşurat în judeţul Bacău. Pe data de 20 iulie a fost sărbătorit hramul oraşului, unde au făcut cunoştinţă cu tradiţiile şi obiceiurile tradiţionale româneşti, redate prin intermediul iarmarocului organizat.
Copii au rămas profund entuziasmaţi ,,mă bucur nespus de mult că am avut ocazia să mă aflu aici printre cei care sunt ca noi, să-mi fac prieteni şi nu în ultimul rind acel schimb de experienţă cu cei de vizavi de noi” a afirmat Murzenco Daniela, eleva cl. a VII. Iar Ghidirimschi Andreea şi Stogul Adelina, eleve în cl. a VI au subliniat idea că ,,nimic nu este mai important decît să-i cunoaştem pe vecinii noştri de pe celălalt mal al rîului Nistru, au trecut aceste zile ca nişte clipe, dar clipe pline de fericire, de mult positivism şi dorinţa de a face ceva bun”.
Dna Casianov Galina a subliniat că ,,acest proiect este unul bun şi eficient. Ţin să menţionez că foarte utile au fost acele seminare organizate în care erau încadraţi nu numai copii dar şi părinţii şi educatorii. Ţin să aduc mulţumire organizatorilor, FISM-lui, d-luiPopadiuc Boris. Şi sperăm că nu va fi ultimul proiect de acest gen în care să fim implicaţi şi noi cei din raionul Dubăsari.”

Marina Lupaşco, redactor-şef

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Tinerii din s. Roghi-participanti ai ,,Şcolii de conceliere” - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta