Harta site-ului
Ajutor

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Tinerii Campioni!!!
Tinerii Campioni!!!

      În perioada 2-3 octombrie, anul curent, de la orele 11.00, în oraşul Grossaitingen, Germania s-a desfăşurat Campionatul Mondial de Arte Marţiale. La campionat au participat 20 de ţări şi aproximativ 500 de sportivi. Republica Moldova a fost prezentată de 9 sportivi şi 3 antrenori, reprezentanţi ai echipei „Voievod”. În Selecţionata R. Moldova sunt şi trei sportivi din raionul Dubăsari, originari şi locuitori ai satului Pîrîta: Igori Boşcanean de 8 ani, Petru Turturică de 14 ani, Stanislav Antonov de 18 ani şi antrenorul acestor sportivi Andrian Gherlac. Competiţia s-a desfăşurat pe două covoare a sălii de sport din cadrul Centrului Sportiv. Sportivii au participat la 5 compartimente: I. – Lupte individual; II – Lupte echipă; III – Forme tradiţionale individual; IV – Forme echipă; V – Lupta cu sabia.

      

       Echipa R. Moldova s-a clasat pe primul loc la proba Lupte „echipe”, aici campioni mondiali au devenit: Stanislav Antonov – s. Pîrîta, r. Dubăsari; Victor Salajan din Magdaceşti; Ion Rotari din Chişinău şi Daniel Şargu. În total R. Moldova s-a ales de la acest campionat cu 9 medalii de aur, 9 de argint şi 11 de bronz.

       Sportivii din s. Pîrîta s-au arătat foarte bine, avînd următoarele merite: Stanislav Antonov – medalie de aur la Lupte echipă;Igori Boşcanean 2 medalii de argint pentru lupte şi tehnică; Petru Turturică o medalie de bronz pentru lupte şi o medalie de argint pentru tehnică.

       Mulţumim mult părinţilor acestor sportivi, care au suportat cheltuielile şi au avut încredere în ei, în antrenor, şi necătînd că cheltuielile au fost cam mari, totul n-a fost în zadar.

       Mulţumim colectivului primăriei Pîrîta, care la afel a ajutat echipa cu surse pentru deplasare la campionat, Dlui Alexei Munteanu şi Consiliului raionul Dubăsari.

      Mulţumim directorului gimnaziului Pîrîta, Grigore Verlan, pentru acordarea sălii sportive în pregătirea sportivilor către campionat.

      La sfîrşitul lunii octombrie, anul curent, echipa este invitată să participe la Campionatul Mondial în or. Chişinău, organizat de Federaţia „World-Budo-Federation.

A. Gherlac,
specialist Tineret şi Sport
Consiliul raional Dubăsari
Vizualizari: 432 | Adaugat de: Admin | Tags: voievod | Raging: 5.0/1
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Tinerii Campioni!!! - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta