Harta site-ului
Ajutor
Tinerii au aprins lumînări în memoria celor care au căzut…..
Tinerii au aprins lumînări în memoria celor care au căzut…..

Erou este acela care şi-a dăruit viaţa unui lucru mai important ca el însuşi.
 ( Joseph Campbell )

Zilele acestea, pe întreg teritoriul Republicii Moldova a avut loc comemorarea ostaşilor căzuţi în războiul din Afganistan din 1979-1989. La acel crunt eveniment au participat peste 12 mii de soldaţi molodveni, mulţi dintre, care nu s-au mai întors la casele lor niciodată.....
Cu această ocazie, Direcţia cultură şi turism în colaborare cu Centrul multifuncţional pentru copii şi tineret, au hotărât să onoreze şi să aducă un omagiu celor căzuţi pentru un scop nobil precum este PACEA. Astfel, în cadrul manifestaţiei, au participat tinerii din platoul Coşniţa, care au recitat poezii, au depus flori la monumentele dedicate ostaşilor căzuţi, precum  şi au aprins lumânări la mormîntul eroului Mihai Ţîgulea. Tot în cadrul manifestaţiei de comemorare a fost anunţat un minut de reculegere pentru eroii acelui crunt război. 
  Astăzi, tinerii se închină în faţa combantanţilor şi le adresează cele mai alese cuvinte de mulţumire pentru sacrificiul, devotamentul şi bărbăţia demonstrată. Prin gestul lor, tineri s-au arătat cu adevărat recunoscători pentru faptul, că veteranii războiului au supraveţuit în ciuda luptei grele, pentru a avea astăzi un cer senin şi o luna clară deasupra capului. 
  Ei, tînăra generaţie, sunt viitorul şi e în puterile lor, cît vor trăi pe acest Pământ, să nu uite niciodată de cei, care au luptat pentru Patrie şi viitorul lor. 
 
  Tinerii se închină în faţa celor, care au luptat pentru Pace.


CMCT,
Direcţia Cultură şi Turism

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Tinerii au aprins lumînări în memoria celor care au căzut….. - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta