Harta site-ului
Ajutor
Timp de 2 luni avem posibilitatea să alegem medicul de familie şi instituţia medicală primară
Timp de 2 luni avem posibilitatea să alegem medicul de familie şi instituţia medicală primară


Din septembrie şi până pe 31 octombrie persoanele asigurate şi neasigurate din ţară îşi pot exercita dreptul de a alege instituţia medico-sanitară primară încadrată în sistemul de asigurare obligatorie de asistenţă medicală, şi implicit, medicul de familie.

   Alegerea de către persoană a medicului de familie este principiul de bază a înregistrării populaţiei în instituţia medico-sanitară primară, iar mecanismul de alegere este prevăzut în Regulamentul cu privire la înregistrarea populaţiei în instituţia medico-sanitară ce prestează asistenţă medicală primară în cadrul asigurării obligatorii de asistenţă medicală.

 

   Regulamentul specifică modalităţi de înregistrare primară şi schimbare a instituţiei medicale. Înregistrarea primară este considerată atunci când persoana nu a fost niciodată pe listele vreunei instituţii medicale primare.

 

   Documentul stabileşte posibilitatea de a schimba instituţia medicală primară o dată pe an. Schimbarea instituţiei medicale primare şi a medicului de familie, se întâmplă atunci când persoana optează pentru înlocuirea acestora din variate motive. Cererea de înregistrare primară sau de schimbare a instituţiei medicale şi/sau a medicului de familie este depusă şi înregistrată în instituţia sanitară aleasă. În cazul în care numele medicului de familie nu a va fi menţionat, acesta va fi desemnat de către instituţie. 

   Totodată, documentul prevede înregistrarea persoanelor la o singură instituţie medicală primară. Este recomandă înregistrarea la cea mai apropiată instituţie medicală primară unde persoana îşi are locul de trai. În situaţiile când persoana optează pentru serviciile medicului de familie din instituţia medicală primară ce deserveşte alt teritoriu decât cel unde solicitantul locuieşte, acesta îi va asigura deplasarea.

   Persoanele ce au solicitat schimbarea vor beneficia de alegerea exercitată începând cu 1 ianuarie a anului următor. 

     Reamintim că, din 2010 pachetul de servicii medicale primare a Programului unic a fost extins asupra întregii populaţii a ţării, indiferent de statutul său în sistemul de asigurare obligatorie de asistenţă medicală. 


Administratia IMSP Centru de Sanatate Dubasari.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Timp de 2 luni avem posibilitatea să alegem medicul de familie şi instituţia medicală primară - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta