Harta site-ului
Ajutor
Tenisiştii de la Dubăsari se bucură de succese împreună cu noi
Tenisiştii de la Dubăsari se bucură de succese împreună cu noi

Pe data de 2 mai, Consiliul raional Dubăsari a primit în vizită 5 elevi a şcolii de sport din Dubăsari, specializată la tenis de masă. În urma mai multor succese, aceşti elevi au devenit cunoscuţi atît în ţară cît şi în toată Europa. La solicitarea preşedintelui raionului Dubăsari, dl Gr. Policinschi, antrenorul Valeriu Grosu împreună cu cei mai performanţi 5 discipoli a venit la Consiliul raional pentru a se împărtăşi cu succesele lor, pentru a face cunoştinţă cu conducerea raionului şi cu reprezentanţii Direcţiei generale învăţămînt tineret şi sport.  Întîlnirea a durat în jur la două ore, în care sportivii au avut posibilitatea să povestească în detalii despre calea succesului lor. Medaliile din pieptul lor străluceau a glorile, cîntăreau a succes şi strigau a valoare.
Muncă enormă, depusă la competiţiile atît naţionale cît şi internaţionale ale sportivilor şi antrenorului lor, este demonstrată prin profesionalismul aplicat la fiecare întrecere sportivă a tenisului de masă, unde au participat. Tenisistul Denis Ţerna, participant în echipă la Campionatul Mondial între seniori din oraşul Dortmund(Germania) 2012 şi campion al R. Moldova la proba dublu în anul 2012. El a povestit despre impresiile sale, lăsate în urma campionatelor cîştigate şi la care a participat pentru prima dată. „ Mi-a plăcut foarte mult, am luat ceva nou pentru mine, am acumulat experienţă, acum iar mă pregătesc pentru Campionatul European, ca să particip demn. La Campionatul Mondial am întîlnit participanţi foarte puternici, de la care am luat ce e mai bun”, ne spune Denis foarte emoţionat.
Olga Blizneţ s-a abonat la titluri de clasă internaţională, membră a echipei selecţionatee europene, cîştigătoare a locului V la primele jocuri olimpice dintre juniori din Singapore, în anul 2010, cîştigătoare a medaliei de argint la Campionatul Mondial între Continentele or. Haidarabad(India), cîştigătoarea medaliei de bronz la Campionatul Europei din or. Istambul (Turcia), candidată la a XXX jocuri Olimpice pe anul 2012 din London. „Sper în continuare să aduc cîştiguri semnificative în ţară, chiar anul acesta avem şansa să luăm locurile de frunte, un fapt demonstrat de locul care-l ocup la moment în raitingul european, unde sunt plasată pe locul 12 pe juniori. Avem toate calităţile de a deveni campioni”, spune Olga, încrezută în forţele proprii.
Elizaveta Medveţchi, campioană a Europei între mini-juniori în anul 2010 or. Strasbourg (Franţa), a luat parte din echipa selecţionatei Europene în anul 2011, la contonament în or. Pechin (China), campionă a al V-lea Campionat al R. Moldova între şcolile sportive în anul 2012. „În afara orelor şcolare fac tenis de masă. Acest hoby îmi place foarte mult”, spune Eliza, împărtăşinduse cu emoţiile sale primite la campionate, de unde a învăţat tehnici noi şi s-a bucurat din plin de locurile văzute.
Alina Sandul, participantă la Campionatul Mondial între seniori în or. Rotterdam (Olanda) –în anul 2011 şi în or. Dortmund (Germania) în anul 2012, deţinătoare Cupei R. Moldova în anul 2012, campioană a al V-lea Campional al R. Moldova între şcolile sportive pe anul 2012, campioană a Republicii Moldova la proba dublu- anul 2012.
Ecaterina Şmîganovscaia, deţinătoarea medaliei de bronz la Campionatul European între mini-juniori din or. Strasbourg (Franţa) în anul 2011, campioană la talantele europene „Eurokids” din or. Buzău (România)- anul 2012, campioană la al V-lea Campionat al R. Moldova între şcolile sportive pe anul 2012.
Elevii şcolii sportive de la Dubăsari au reuşit să impresioneze conducerea raionului cu cele mai frumoase victorii, care duc faima raionului Dubăsari în întreaga lume. Doamna Maria Jimbei, vice preşedintele raionului Dubăsari a ţinut să menţioneze că o colaborare între sportivii noştri şi ei va fi un mare beneficiu pentru raion, „Ne bucurăm de performanţele înregistrate de sportivi şi sperăm la un continuu succes şi la o colaborare flexibilă, încadrîndu-se în activitatea Consiliului raional”, spune dumneaei.

                                                                   Irina Glod, redactor şef

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Tenisiştii de la Dubăsari se bucură de succese împreună cu noi - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta