Harta site-ului
Ajutor
Teleconferinţă în legătură cu condiţiile meteo complicate din ultima perioadă
Teleconferinţă în legătură cu condiţiile meteo complicate din ultima perioadă

Astăzi a avut loc videoconferinţa prezidată de prim-ministrul Republicii Moldova, dl Vladimir Filat cu participarea preşedinţilor de raioane şi comisarii de poliţie.

Conform informaţiilor prezentate, în majoritatea raioanelor situaţia este sub control. Tehnica de deszăpezire funcţionează, majoritatea drumurilor naţionale fiind practicabile, probleme existînd pe drumurile între localităţi. Cu mici excepţii, toate localităţile din ţară sînt conectate la sursa de curent electric. În cîteva raioane, cum sînt  Soroca, Cimişlia, Anenii-Noi, Criuleni - unele instituţii preşcolare nu funcţionează din cauza frecvenţei reduse a copiilor. De asemenea, în mai multe raioane au fost deschise centre pentru adăpostirea oamenilor care nu au loc permanent de trai.

Preşedintele raionului Grigore Policinschi a menţionat că în raionul Dubăsari situaţia este sub control. Comisia raională pentru situaţii excepţionale este trecută în regim de lucru de 24 ore. De asemenea, este o conlucrare permanentă între administraţia raională şi serviciile din teritoriu: Urgenţa, Pompierii, Medicina preventivă, Organele de drept şi Î.S „Drumuri-Dubăsari”.

Preşedintele raionului a menţionat că toate instituţiile de învăţămînt activează în regim normal. A fost organizată cazarea şi hrana persoanelor în situaţie de risc sporit. De astăzi vor fi serviţi cu ceai fierbinte şi persoanele implicate în deszăpezirea drumurilor. Pentru ca drumurile să fie deszăpezite sunt stocate materialele necesare – benzină, motorină, tehnica se află în stare de lucru.

La finele şedinţei, Prem-ministrul a mulţumit conducerii administraţiilor publice locale pentru modul în care gestionează situaţia.

Vlad FILAT a solicitat Poliţiei Rutiere antrenarea unui număr suplimentar de angajaţi, pentru ca circulaţia să se desfăşoare în siguranţă.

De asemenea, Premierul a solicitat instituţiilor responsabile să efectueze o monitorizare strictă a persoanelor în etate, invalide, a copiilor lăsaţi fără îngrijire părintească.

Avînd în vedere prognoza privind temperaturile joase şi ninsorile care se vor menţine şi în următoarele zile, Premierul a mai solicitat ca situaţia în raioane să fie monitorizată în permanenţă şi să-i fie prezentate informaţii cu regularitate.


Serviciul relaţii cu publicul

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Teleconferinţă în legătură cu condiţiile meteo complicate din ultima perioadă - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta