Harta site-ului
Ajutor
TEHNICA AGRICOLĂ NECESITĂ ATENŢIE.
TEHNICA AGRICOLĂ NECESITĂ ATENŢIE.

Odată cu finalizarea lucrărilor agricole, procesul de activitate a gospodăriilor agricole nu încetează. Printre multiplele pregătiri tehnologice, una principală este reparaţia şi pregătirea tehnicii agricole către noul sezon a lucrărilor de primăvară, precum păstrarea tehnicii agricole în perioada-iarnă de staţionare. Pe data de 24.11.2016. Direcţia agricultură şi cadastru a organizat o şedinţa de lucru sub genericul a unui seminar-şcolarizare cu responsabilii de exploatarea tehnicii agricole din gospodăriile agricole din raion, inclusiv a deţinătorilor de tehnică individuală cu participarea Inspectoratelor de Stat pentru supravegherea tehnicii agricole „Intehagro”,dl. V.Novacovschi, Protecţiei Muncii dl. P.Driga, precum a Serviciului Situaţii Exepţionale dl. Al.Zaharia, şi Î.S. „Mecagro” dl. A.Tverdohleb.                    .
În cadrul acestui seminar-şcolarizare, prezidat de către şeful Direcţiei agricultură şi cadastru dl. S. Guvir, au fost aduse la cunoştinţă aspectele şi cerinţele normative ce ţin de reparaţia, exploatarea şi condiţiile de păstrare a tehnicii agricole în perioada de iarnă. A fost accentuat în deosebi interzicerea staţionării şi păstrării tehnicii agricole a deţinătorilor individuali pe perioada de iarnă în locurile adiacente publice, adică în afara gospodăriei, la drum lîngă gard, s-au poartă.   
Inspectoratul „Intehagro” a adus la cunoştinţă graficul petrecerii controlului mersului păstrării tehnicii agricole către perioada de iarnă, precum a condiţiilor de reparaţie. Luînd în consideraţie, că actualmente în domeniul agricol sunt exploatate o diversitate largă de tehnică agricolă, Direcţia agricultură şi cadastru, a prezentat o informaţie amplă, unde se poate procura piesele de schimb la condiţii convenabile. Î.S. „Mecagro” a prezentat „prais list” a gamei de maşini şi agregate agricole care sunt solicitate nu numai în ţara noastră dar şi pe piaţa internaţională.
Sa decis, că pe perioada de iarnă Direcţia agricultură şi cadastru în comun cu Inspectoratele de resort vor controla şi monitoriza prevederile normative ce ţin de exploatarea, reparaţia şi păstrarea tehnicii agricole, precum a condiţiilor de lucru.
 

            Petru PORUBIN, specialist principal
           Direcţia agricultură şi cadsatru
 
 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

TEHNICA AGRICOLĂ NECESITĂ ATENŢIE. - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta