Harta site-ului
Ajutor
Tatăl lui Guguţă la 80 de ani
Tatăl lui Guguţă la 80 de ani

A îmbinat în cărţile sale naţionalul şi universalul, iar personajele lui au călătorit peste mări şi ţări, şi astfel au fascinat cititorii din toată lumea. La venerabila vârstă de 80 de ani, distinsul scriitor, Spiridon Vangheli, culege roadele ostenelii literare de o viaţă. El a fost distins ieri, 14 iunie, cu medalia "Mihai Eminescu".
Oameni de cultură, copii, au poposit la Biblioteca pentru Copii „Ion Creangă” să-i ureze scriitorului Spiridon Vangheli  „La mulţi ani”, cu ocazia celei de-a 80-a aniversare.

Scriitorul a vorbit cu emoţie despre anii care s-au scurs, cărţile pe care le-a editat, dar şi „recompensa” pe care a primit-o din partea copiilor – dragostea şi admiraţia. „Ne-am „înhămat” cu Grigore Vieru să facem Abecedarul, a declarat maestrul.
De asemenea, Spiridon Vangheli a menţionat, vădit emoţionat, că scriitorii pentru copii n-au dreptul să greşească. „Aşa cum bunelul îi poveşte nepotului esenţele lucrurilor, cu gravitatea faptului că mâine-poimâine dispare din viaţă, aşa şi o carte pentru copii trebuie să se refere la esenţa lucrurilor”, a adăugat acesta.
Edilul capitalei i-a promis scriitorului că o grădiniţă din Chişinău, în curând, îi va purta numele, iar Spiridon Vangheli va deveni cetăţean de onoare al urbei.

Menţionăm că Spiridon Vangheli este deţinătorul Diplomei Internaţionale de Onoare „Andersen”, Premiul de Stat al Republicii Sovietice Moldoveneşti, Premiul „Ion Creangă” al Academiei Române, Premiul special al Uniunii Scriitorilor din România. În 2012, Spiridon Vangheli a fost nominalizat pentru premiul Astrid Lindgren, cea mai mare distincţie din lume acordată pentru scriitorii pentru copii.

citează moldova.org

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Tatăl lui Guguţă la 80 de ani - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta