Harta site-ului
Ajutor
Ţara aparţine urmaşilor
Ţara aparţine urmaşilor

La data de 28 martie 2019, în incinta L.T. "Ion Creangă" Coşniţa, am organizat împreună cu profesoara de limba rusă din liceu, doamna Nicolaev Raisa, un seminar teoretico - practic cu tema: “Evaluarea competenţelor de lectură în cadrul orelor de limba rusă”.
Seminarul a fost organizat pe trei dimensiuni: oră publică, activitate extracurriculară şi atelier de lucru cu participarea cadrelor didactice. Doamna Nicolaev a predat o oră în clasa a VIII-a cu 
tema: Е. Носов "Живое пламя" şi, de asemena, tot dumneaei a prezentat o activitate extracurriculară cu un grup mixt de elevi la tema: "Литературный вечер к Пушкинскому юбилею".
Eu, în calitate de responsabil de limbile străine, în cadrul Direcţiei învăţământ general, am antrenat cadrele didactice într-un atelier cu tema: “Evaluarea competenţelor de lectură în cadrul orelor de limba rusă” în care am valorificat personalitatea legendară a lui Ştefan cel Mare pe bază de texte literare, începând cu Letopiseţul Țării Moldovei de Gr. Ureche, trecând la romanul realist "Fraţii Jderi" de Mihail Sadoveanu şi după textul lui Aurelian Silvestru "Ţara aparţine urmaşilor". 
Toate activităţile au promovat valorile naţionale şi universale, valorile general-umane, axate pe modele literare şi, bineînţeles, istorice.
Ţara aparţine urmaşilor şi de aceea educarea tinerei generaţii, în mare măsură, depinde de noi, cadrele didactice, de felul cum valorificăm personalităţile literare, istorice în cadrul orelor de clasă.
Direcţia învăţământ general Dubăsari aduce mulţumiri administraţiei L.T. "Ion Creangă" Coşniţa în persoana domnului director, Verlan Tudor, pentru buna organizare şi desfăşurare a seminarului.                                                           
Violeta TOLSTENCO, șef Secţie politici educaţionale şi management economic

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Ţara aparţine urmaşilor - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta