Harta site-ului
Ajutor
,,Tainele sale ne apără, numele său ne adună”
,,Tainele sale ne apără, numele său ne adună”

La 17 februarie 2017, în incinta bibliotecii publice s. Oxentea r-ul Dubăsari s-a organizat medalionul literar ,,Tainele sale ne apără, numele său ne adună” închinat marelui poet Gr. Vieru, care a cuprins: ora literară, expoziţie de carte, concursul desenului din opera lui Gr.Vieru, victorină literară, audierea cântecelor pe versurile poetului, concursul declamatorilor. Pentru a informa publicul despre viaţa şi activitatea marelui poet a fost organizată o revistă bibliografică.
   Este cel mai mare poet al timpului - Marele poet al Naţiunii. A fost şi va fi atât de aproape de oameni, lăsând o nepreţuită comoară-poeziile sale.
  Locul I la victorina literară l-a ocupat Afanas Olga acumulând 15 puncte din 17 întrebări, locul II Petraş Ecaterina cu 14,5 puncte, locul III Petraș Mihaela, Dzubețchii Gheorghe, Portarescu Dan cu 11,5 puncte. La concursul desenului cu genericul: ”Taina care mă apără” locul I  ocupându-l Curbet Cristian, locul II Rusu Dumitru.
Rar se întâmplă ca un scriitor să devină, în timpul vieţii, atât de popular, atât de iubit de la ţăran până la academician, precum a fost distinsul poet Grigore Vieru! Poporul nostru l-a nemurit în viaţă, considerându-l la propriu şi la figurat scriitorul poporului.
Simplu ca sufletul la suprafaţă şi complex în profunzime, marele nostru poet naţional Grigore Vieru este un fenomen care emană veşnic lumină spirituală.
                Elena BEJENARI,
şefa bibliotecii publice Oxentea 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

,,Tainele sale ne apără, numele său ne adună” - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta