Harta site-ului
Ajutor
Tăierea pomilor de măr, prognoza pentru sezonul de producere 2018.
Tăierea pomilor de măr, prognoza pentru sezonul de producere 2018.

În practica pomicolă, după intrarea pomilor de mar în rod, se aplică tăieri de producție.
După aceste tăieri, structura coroanei devine mai echilibrată, deoarece în cadrul ei are loc o distribuire mai rațională a macrostructurii vegetative și microstructurii roditoare. Aceasta permite de a obține un raport favorabil între procesele de creștere și fructificare, în conformitate cu particularitățile biologice ale asociaților soi/portaltoi cultivate și obținerea unor producții înalte, constant și de calitate superioară. Prin tăierile efectuate, pomii se încadreză și se mențin în parametrii constuctivi ai coroanei, semischiletului și ramurile de rod întineresc continuu, asigurîndu-se un raport favorabil între macrostructura vegetală și macrostructura roditoare. Fiind iarna caldă și blajină, agenții economici cu livezi de măr folosesc fiecare zi de lucru în deplin la tăiere în uscat. O parte din livădari mai au de lucru, alții sunt pe sfîrșite, aici depinde și de brațele de muncă în fiecare colectiv.
În raionul Dubăsari suprafaţa livezilor intensive de măr de tip nou care sunt în roadă, este de 89,4 ha, avem și două colective care ne putem mîndri nu numai în raion da și în Republica Moldova, acestea sunt SRL,,Ecospirit” cu suprafaţa de 13 ha, cu roada căpătată în anul 2017de 50-51 t/ha și SRL ,,Monsterax GSG,, cu suprafaţa de 24 ha, cu roada căpătată de 35-38 t/ha.
Cum s-a accentuat mai sus tăierea la măr continuă, în imagine pe ultimul pas de lucru agronomul Danilov Piotr,cu lucrătorii Bolgari Mihail și Nacul Genadi, SRL ,,Monsterax GSG,,.
 

Nicolae BULAT, specialist principal DAC 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Tăierea pomilor de măr, prognoza pentru sezonul de producere 2018. - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta