Harta site-ului
Ajutor
Suport din partea Germaniei pentru comunităţile raioanelor Dubăsari şi Criuleni
Suport din partea Germaniei pentru comunităţile raioanelor Dubăsari şi Criuleni

La data de 5 februarie, dl Grigore Policinschi a participat în cadrul primei întruniri a grupului de lucru pentru elaborarea proiectului de reabilitare a sistemului de canalizare Criuleni-Dubăsari.

Întrunirea a avut loc în incinta executivului raional din or. Dubăsari. Din grupul de lucru format au fost prezenţi: şeful administraţiei din raionul Dubăsari (partea transnistreană) dl Covaliov Fiodor, şef adjunct al administraţiei or. Dubăsari, dna Gribanova Lilia, şeful departamentului pentru tratative dl Andrei Lozinchii, dl Thomas Weithoner reprezentantul ambasadei Germaniei, dl Phillip Iohansen directorul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei în Moldova (GIZ), Alexandru Muravschi, consultant GIZ pe programe, dl Vitalie Onişciuc, primarul or. Criuleni, persoane responsabile de domeniul gospodărie comunală din regiunile vizate şi experţi GIZ.

Grupul de lucru a avut ca obiectiv anunţarea etapelor principale de parcurs pentru iniţierea acestui vast proiect. Sistemul de canalizare ce leagă cele două oraşe Criuleni şi Dubăsari ar avea nevoie de o investiţie de circa 25 mln. EUR pentru a fi reabilitat şi modernizat, însă aceasta nu este o estimare precisă. Pentru a avea o imagine mai clară grupul de lucru în baza propunerilor experţilor GIZ au convenit la necesitatea realizării unui studiu de fezabilitate a proiectului.

Doar în baza unei analize detaliate a multitudinii de aspecte economice, sociale, administrative etc. se poate determina asupra soluţiei tehnice şi tipologiei concrete a proiectului dat.

Deşi din partea participanţilor la tratative în formatul 5+2 s-a dat undă verde acestui proiect, reprezentanţii germani au subliniat că proiectul urmează a fi îndreptat exclusiv în susţinerea comunităţilor din regiune şi nu poartă un caracter politic.

Anvergura proiectului dat este unică nu doar pentru Republica Moldova depăşind la scară toate proiectele implementate de GIZ în domeniul canalizare din Europa.

După întrunire şi determinare a paşilor de urmat, grupul de lucru a efectuat o vizită la întreprinderile municipale ce deservesc sistema de canalizare în or. Dubăsari şi respectiv în or. Criuleni.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Suport din partea Germaniei pentru comunităţile raioanelor Dubăsari şi Criuleni - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta