Harta site-ului
Ajutor
,,Sunt iarbă, mai simplu nu pot fi”
,,Sunt iarbă, mai simplu nu pot fi”

Al nostru drag poet Vieru, chemat de-nalt țăran cerescu, va lumina în nemurire din constelația Eminescu.
Poetul Grigore Vieru ar fi împlinit, la data de 14 februarie curent, 82 de ani. Născut pe 14 februarie 1935, Grigore Vieru a fost membru de onoare al Academiei Române. Laureat al mai multor premii pentru poezie, poetul a fost propus și pentru premiul Nobel pentru pace.
Numele lui Grigore Vieru este sinonim cu bunătatea, omenia, mărinimia, conștiința națională și cu Nemurirea. A fost un poet care a scris cu mare dor despre Mamă, Țară și Limbă. Creația lui a prins cele mai mari rădăcini în inimile și sufletele noastre.
Biblioteca publică pentru copii din satul Oxentea, raionul Dubăsari cu acest prilej a organizat și desfășurat o oră literară și amintire a marelui poet basarabean. În cadrul acestei activități utilizatorii bibliotecii au fost familiarizați cu Viața și opera poetului. S-au organizat discuții din creația măriei sale. Au fost amitiri plăcute de parcă stăteam de vorbă cu El însăși. S-a creat o atmosferă caldă și plăcută pentru toți, când au fost recitate poezii și vizionate melodiile pe versurile lui Grigore Vieru.
Mărețe Grigore Vieru te-am simțit și-n acest an alături de noi, chiar dacă nu mai ești, oricum ne privești cu dragostea și blândețea ta.
Biblioteca publică pentru copii Oxentea

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

,,Sunt iarbă, mai simplu nu pot fi” - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta