Harta site-ului
Ajutor
Suedezii propun o Cooperare Parlamentară dintre Regatul Suediei - Republica Moldova
Suedezii propun o Cooperare Parlamentară dintre Regatul Suediei - Republica Moldova

La 21 mai, preşedintele raionului Dubăsari Grigore POICINSCHI a participat  împreună cu reprezentanţii Congresului Autorităţilor Locale din Moldova (CALM) la o întrunire cu oficialii unei delegaţii parlamentare din Suedia, condusă de Goran LENMARKER şi reprezentanţii Parlamentului Republicii Moldova. Şedinţa ce a avut loc în cadrul Palatului Republicii a fost prezidată de vicepreşedintele Parlamentului Liliana PALIHOVICI. În cadrul întrevederii, oaspeţii din Suedia au informat gazdele despre sistemul politic din ţara lor, relaţiile dintre  partidele politice din Parlament şi capacităţile de conlucrare dintre Legislativ, autorităţile publice centrale şi cele de nivelul I şi II.


Reprezentanţii CALM, dna Tatiana BADAN-preşedinte, Viorel FURDUI-director executiv, mai mulţi primari, preşedinţi de raioane, inclusiv Grigore POLICINSCHI au salutat dorinţa parlamentarilor suedezi de a se întîlni cu exponenţii autorităţilor locale din Republica Moldova, menţionînd necesitatea stabilirii unui dialog permanent şi cu  reprezentanţii Parlamentului nostru.

Totodată, a fost menţionată necesitatea unei comunicări eficiente pentru realizarea cu succes a Strategiei de descentralizare administrativă a serviciilor publice, apropierea serviciilor conform principiului subsidiarităţii ceea ce ar duce la îmbunătăţirea traiului cetăţenilor cît şi eficienţa activităţii autorităţilor publice locale.

Oficialii suedezi au răspuns la zeci de întrebări menţionînd satisfacţia pentru întîlnirea respectivă. De asemenea,  au specificat că anul 2012 este declarat în Parlamentul Suedez ca „Anul pentru Republica Moldova”, adică vor atrage o atenţie deosebită relaţiilor de colaborare în special cu ţara noastră.

Ec. Racoveţ
şef Serviciul relaţii cu publicul


Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Suedezii propun o Cooperare Parlamentară dintre Regatul Suediei - Republica Moldova - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta