Harta site-ului
Ajutor
Succesele elevilor – Mândria raionului
Succesele elevilor – Mândria raionului

Elevii din raionul Dubăsari, conform Deciziei Consiliului raional Nr. 04 – 12 din 07.05.2009 modificată prin Decizia Consiliului raional nr. 01 – 06 din 24.02.2017 «Cu privire la unele modificări în Decizia Consiliului raional nr. 04 – 12 din 07.05.2009 „Cu privire la aprobarea Regumamentului privind instituirea şi acordarea bursei Preşedintelui raionului”», se bucură de Bursa Preşedintelui Raionului.

Conform rezultatelor la învăţătură şi a performanţelor în sport, Consiliul raional Dubăsari a alocat surse financiare în sumă de 68300,00 lei pentru acordarea bursei în semestrul I al a.ș. 2017 - 2018. Bursa de gradul I gimnaziu şi liceu în sumă de 200 lei lunar pentru fiecare elev şi de gradul II – 100 lei lunar pentru fiecare elev şi bursa unică de încurajare pentru elevii cu performanţe sportive - 500 lei.
S-au bucurat de acest privilegiu cei mai buni dintre cei buni elevi de la treapta liceală şi cea gimnazială. În semestrul I al anului de studii 2017 – 2018, în raion s-au învrednicit de bursa de gradul I - 13 elevi din licee şi 27 de elevi din gimnazii; bursa de gradul II – 40 de elevi de la treapta liceală şi 17 elevi de la treapta gimnazială. 

De asemenea, în raion avem 17 campioni care au ocupat locul I la „Turneul Republican de Fotbal Cupa Guvernului” şi 10 deţinători ai locurilor I, II şi III la Campionatul Mondial şi cel European la proba de sport Karate-shotokan, la Cupa Mondială la k – 1 la kickboxing, Cupa Moldovei la k – 1 la kickboxing, la Cupa Republicii Moldova la Box tailandez. 27 de elevi care se antrenează la şcoala raională sportivă au dus faima Raionului Dubăsari, dar şi a Republicii Moldova nu numai în Europa, dar şi în lume.

Semestrul II a început cu repartizarea bursei elevilor care, pe bună dreptate, o merită, aşadar 97 de eminenţi şi 27 de sportivi cu care se mândreşte raionul Dubăsari.

 Violeta TOLSTENCO,
şef Secţie politici educaţionale
şi management economic

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Succesele elevilor – Mândria raionului - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta