Harta site-ului
Ajutor
Succese deosebite ale elevilor la olimpiadele şcolare raionale la disciplinele de studiu
Succese deosebite ale elevilor la olimpiadele şcolare raionale la disciplinele de studiu

Luna februarie marchează finalizarea a 4 sesiuni raionale ale olimpiadelor şcolare pe disciplinele de studiu, ediţia 2019. Concursul s-a desfăşurat în mai multe sesiuni, în perioada 02-10 februarie 2019, cu participarea a 327 elevi din 15 instituţii preuniversitare din raionul Dubăsari.
Conform ordinului nr.21 din 13 februarie 2019 cu privire la rezultatele olimpiadelor şcolare, etapa raională, elevii din r-nul Dubăsari au acumulat 131 locuri premiante, mai puţin decât în 2018 cu 20 locuri.
Cei mai erudiţi şi talentaţi sunt 38 elevi, care s-au plasat pe locul I, pe locul II - s-au plasat 47 elevi, iar pe locul III - 46 elevi şi cu menţiuni s-au ales 63 elevi.
Pentru evidenţierea şi promovarea elevilor cu aptitudini intelectuale, stimularea interesului sporit în studierea temeinică a diciplinelor şcolare preferate şi cultivarea spiritului competitiv (HG nr.17 din 04.01.2006 şi HG nr.34 din 15.01.13), Consiliul raional Dubăsari, cu susţinerea Preşedintelui raionului Dubăsari dlui POLICINSCHI Grigore, va menţiona cu diplome  şi premii băneşti fiecare elev care s-a plasat pe locurile I, II, III. În total din bugetul Direcţiei învăţământ general au fost alocaţi bani în sumă de 12400 lei.
În rezultatul analizei cantitative a rezultatelor olimpiadelor şcolare, ediţia 2019, pe locul I s-a plasat L.T. „M. Eminescu” Dubăsari cu 130 puncte (33 premii), L.T. „Ion Creangă” c. Coşniţa cu 84 puncte (22 premii), s-a plasat pe locul II, iar pe  locul III, s-a plasat  L.T. Doroţcaia cu 72 puncte (18 premii). Dintre gimnazii, pe locul I s-a plasat Gimnaziul Oxentea cu 20 puncte (5 premii), pe locul II –Gimnaziul Pîrîta cu 19 puncte (5 premii) şi pe locul III- Gimnaziul Marcăuţi cu 17 puncte (4 premii).
Ca rezultat activitatea competitivă a elevilor nu se opreşte aici, deoarece este o motivaţie bună pentru o  pregătire mai fină şi deosebită la fazele republicane, care se vor desfăşura în perioada lunilor martie-aprilie-mai 2019, în instituţiile superioare de învăţământ din oraşul Chişinău.
Nicolae ROZNERIŢA,
 Metodist superior

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Succese deosebite ale elevilor la olimpiadele şcolare raionale la disciplinele de studiu - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta