Harta site-ului
Ajutor
Succese bune ale elevilor la olimpiadele raionale la disciplinele de studiu, ediţia 2020
Succese bune ale elevilor la olimpiadele raionale la disciplinele de studiu, ediţia 2020

Cu obiectivul: susţinerea elevilor capabili de performanțe înalte. 
În urma desfășurării olimpiadelor raionale, ediţia 2020 din luna februarie, la cele 4 sesiuni au participat 313 concurenţi din cele 13 instituţii de învăţământ general din r-nul Dubăsari. Ca urmare a examinării proceselor-verbale de concurs, elevii au acumulat 126 de locuri premiante. 34 de elevi capabili de performanţe înalte s-au plasat pe locul I, 44 de elevi pe locul II şi 48 pe locul III.
Pentru evidenţierea şi promovarea elevilor cu aptitudini intelectuale, stimularea interesului sporit în studierea temeinică a disciplinelor şcolare preferate şi cultivarea spiritului competitiv (HG nr.17 din 04.01.2006 şi HG nr.34 din 15.01.13), Consiliul raional Dubăsari, cu susţinerea Preşedintelui raionului Dubăsari a dlui Grigore FILIPOV, va menţiona cu diplome şi premii băneşti fiecare elev care s-a plasat pe locurile I, II, III. În total din bugetul Direcţiei învăţământ general au fost alocaţi bani în sumă de 12400 lei.
În rezultatul analizei cantitative şi calitative a rezultatelor olimpiadelor raionale, ediţia 2020, pe locul I s-a plasat L.T. „M. Eminescu” Dubăsari cu 92 puncte (24 premii), elevii din acest liceu au fost cei mai puternici la istorie, biologie, fizică, l. română, L.T. „Ion Creangă” c. Coşniţa a însumat cu 83 puncte (20 premii), s-a plasat pe locul II, elevii din acest liceu au fost cei mai buni la informatică, l. engleză, l. română şi geografie. Pe locul III, s-a plasat L.T. „Ştefan cel Mare şi Sfînt” Grigoriopol cu 68 puncte (17 premii), elevii din acest liceu sunt buni la istorie, biologie, l. franceză, fizică etc.
În clasamentul gimnaziilor, pe locul I s-a plasat Gimnaziul Pîrîta cu 31 puncte (7 premii), pe locul II – Gimnaziul Ustia cu 17 puncte (4 premii), gimnaziul „Anatol Codru” s. Molovata Nouă la fel cu 17 puncte (5 premii), iar pe locul III - Gimnaziul Oxentea cu 4 puncte (1 premiu).
În concluzie activitatea competitivă a elevilor va fi o motivaţie bună pentru o pregătire mai fină şi deosebită la fazele republicane, care se vor desfăşura în perioada lunilor februarie-martie-aprilie-mai 2020, la instituţiile superioare de învăţământ din oraşul Chişinău.
Nicolae ROZNERIŢA,
Metodist superior

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Succese bune ale elevilor la olimpiadele raionale la disciplinele de studiu, ediţia 2020 - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta