Harta site-ului
Ajutor
Subvenţionarea producătorilor agricoli 2019
Subvenţionarea producătorilor agricoli 2019

S-a dat start campaniei de recepţionare a cererilor de subvenţionare pentru anul 2019.
Producătorii agricoli pot depune dosarele pentru obţinerea subvenţiilor din partea statului pentru anul 2019 începând cu data de 4 februarie. Anunţul a fost făcut de către Directorul interimar al Agenţiei pentru Intervenţii şi Plăţi în Agricultură (AIPA). În acest an pentru acordarea subvențiilor au fost alocate în total 900 mln. lei, sumă similară celei din anul 2018.
În anul trecut la AIPA au fost depuse un număr record de dosare de subvenţionare, atingând cifra de peste 7400 de cereri în valoare de 1 mlrd de lei. Cei mai activi au fost în 2018 producătorii agricoli mici, totodată marea majoritate au solicitat sprijin financiar pentru tehnică și utilaje agricole, dezvoltarea plantaților multianuale înfiinţate: prun, măr, cireş, cais şi vişin, plantaţii de viţă-de-vie, diverse echipamente de procesare a fructelor, legumelor, cerealelor, culturi bacifere, inclusiv carne, lapte, mierii de albini etc.
Dosarele de solicitare a subvenţiilor pot fi depuse până la 31 octombrie 2019.
Totodată, începând cu perioada 4 februarie – 8 aprilie 2019, Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură demarează recepţionarea cererilor de subvenţionare, aferent Plăților în Avans.
Cererile de solicitare a subvenției în avans pot fi depuse de tinerii şi femeile fermier care au iniţiat afaceri în domeniul agriculturii, conform domeniilor de sprijin prioritizate, după cum urmează:

  • stimularea investiţiilor pentru înființarea, modernizarea și defrișarea plantațiilor multianuale, inclusiv a plantațiilor viticole și a plantațiilor pomicole.
  • stimularea investiţiilor pentru producerea legumelor și a fructelor pe teren protejat (sere, solarii, tuneluri);
  • stimularea investiţiilor pentru utilarea și renovarea tehnologică a fermelor zootehnice;
  • stimularea procurării animalelor de prăsilă și menținerea fondului genetic al acestora;
  • stimularea investiţiilor pentru dezvoltarea infrastructurii postrecoltare și procesare;
Condițiile și procedura de solicitare a subvențiilor în avans, criteriile de eligibilitate, documentele obligatorii, procesul de acordare a subvențiilor date sunt stabilite în Regulamentul de acordare a subvențiilor în avans pentru proiectele start-up din Fondul naţional de dezvoltare a agriculturii și mediului rural.
Pentru implementarea sistemului de acordare a Plăților în Avans pentru proiectele start-up, anual din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural vor fi alocate cel puțin 5%, iar în anul curent, această sumă constituie 45 mil. lei.
Regulamentele de subvenţionare, măsurile şi actele necesare pentru pregătirea dosarelor puteţi găsi pe saitul www.aipa.gov.md sau vă puteţi adresa la Direcţia agricultură şi cadastru, Consiliul raional Dubăsari.
 
Maria DICUSAR
Direcţia agricultură şi cadastru
 
 
 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Subvenţionarea producătorilor agricoli 2019 - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta