Harta site-ului
Ajutor
Studenţii Universităţii de Stat din Moscova interesaţi de raionul Dubăsari
Studenţii Universităţii de Stat din Moscova interesaţi de raionul Dubăsari

Preşedintele raionului Dubăsari, dl Grigore POLICINSCHI s-a întîlnit marţi 4 februarie, cu un grup de studenţi al Facultăţii de geografie din cadrul Universităţii de Stat din Moscova „M. Lomonosov”, care au efectuat o vizită de lucru în raionul Dubăsari, în contextul expediţiei ştiinţifice studenţeşti de iarnă desfăşurată în Republica Moldova, inclusiv regiunea transnistreană, în perioada 26 ianuarie – 06 februarie curent.

Subiectele principale care i-a interesat pe tineri, l-au constituit cooperarea transfrontalieră la nivel local dintre Republica Moldova şi teritoriul aşa – zisei Republici Transnistrene, în domeniul economic, infrastructură, cultură, sfera socială, avînd ca temă al cercetării ştiinţifice „Cooperarea transfrontalieră la nivel local ca un factor de gestiune şi soluţionare a conflictelor politice - exemplul Moldovei şi Transnistriei”.


Studenţii au avut o discuţie constructivă atît cu conducerea raionului, cît şi cu tinerii din cadrul Consiliilor locale de tineret prezenţi la întrunire.
În special, discuţia s-a axat pe perspectivele de dezvoltare al relaţiilor social – economice şi implementarea proiectelor comune între raionul Dubăsari (Republica Moldova), oraşul Dubăsari şi ale localităţi din regiunea Transnistreană.

La acest capitol, preşedintele raionului a menţionat despre intenţiile permanente de a stabili unele contacte sau relaţii de colaborare cu colegii din oraşul Dubăsari, însă toate încercările, cu părere de rău, sau finisat pe note negative. În acelaşi rînd, dl POLICINSCHI a subliniat relaţiile foarte bune stabilite între raionul Dubăsari şi unele unităţi administrativ-teritoriale atît din Ucraina cît şi din Federaţia Rusă.


Studenţii au dorit să afle mai multe şi despre eficienţa posturilor de pacificatori din teritoriul raionului, inclusiv, au fost puse în discuţie problemele legate de activitatea posturilor militare amplasate pe teritoriul raionului Dubăsari, impedimentele şi influenţa acestora asupra dezvoltării social—economice al raionului.


Tinerii din localităţile noastre, de asemenea, sau arătat foarte interesaţi de vizita respectivă, asaltînd oaspeţii cu diverse întrebări.

Preşedintele raionului a mulţumit studenţilor pentru interesul faţă de raionul Dubăsari, transmiţînd în mod tradiţional fanioane cu simbolica raionului Dubăsari, ca amintire delegaţiei pentru vizita efectuată.

Serviciul relaţii cu publicul

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Studenţii Universităţii de Stat din Moscova interesaţi de raionul Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta