Harta site-ului
Ajutor
Strategii didactice interactive la orele de geografie
Strategii didactice interactive la orele de geografie

În conformitate cu planul DÎG Dubăsari, pentru anul de studii 2017-2018 şi în vederea asigurării cadrului acţional de organizare şi desfăşurare al procesului educaţional la orele de geografie şi lucrului extracurricular, în incinta gimnaziului Corjova, la data de 20 februarie 2018, s-a desfăşurat cu succes seminarul teoretico-practic al profesorilor de geografie cu subiectul:
 „Strategii didactice de formare şi evaluare a competenţelor specifice la orele de geografie” dirijat de specialistul-coordonator, metodist la Secţia management al curriculumului şi formare profesională continuă, Rozneriţa Nicolae. În cadrul seminarului la prima etapă conform agendei s-a asistat la o lecţie publică de geografie cu aplicarea strategiilor didactice interactive organizată şi petrecută de profesoara de geografie Oprea Margareta. Lecţia de geografie s-a desfăşurat în clasa a IX-a cu subiectul: „Viticultura şi industria vinicolă”, unde profesoara a utilizat metode şi tehnici moderne de predare, învăţare şi evaluare. Elevii s-au dovedit a fi foarte bine pregătiţi şi curioşi în asimilarea cunoştinţelor noi, lucrând cu harta tematică, harta contur şi manualul de geografie. Profesoara le cerea elevilor să deducă informaţia  văzută din filmele educative şi să o prezinte în faţa clasei cu foarte bună explicaţie şi deosebită creativitate.       
La a doua etapă a seminarului a fost  desfăşurată o activitate extracurriculară cu subiectul „Miss Geografia” pregătită la fel de dna Oprea Margareta cu participarea domnişoarelor din clasele a V-a şi a IX-a. Concursul s-a realizat din mai multe probe tematice, învingătoare „Miss Geografia” a devenit eleva clasei a IX-a, Prisacari Mihaela demonstrând cunoştinţe profunde la disciplina geografie.
La etapa a treia în cadrul analizei şi autoanalizei activităţilor, profesorii de geografie din r-ul Dubăsari au apreciat la un nivel didactic înalt pregătirea pedagogică a profesoarei şi au evaluat lecţiile cu calificativul „foarte bine”. S-a finisat seminarul cu prezentarea teoretică a subiectului „Instruirea problematizată la orele de geografie”  şi înmânarea certificatelor cadrelor didactice pentru  participare activă la seminar.   
Direcţia Învăţământ General Dubăsari salută buna organizare şi desfăşurare a seminarului teoretico-practic cu profesorii de geografie  şi vine cu mulţumire şi respect faţă de  administraţie şi colectivul de profesori din gimnaziul Corjova.
Nicolae ROZNERIȚA, specialist-coordonator, metodist
Direcţia învăţământ general

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Strategii didactice interactive la orele de geografie - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta