Harta site-ului
Ajutor
Stimaţi Veterani ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei !
Stimaţi Veterani ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei !

Dragi Compatrioţi !

Pe 9 Mai marcăm cu adevărat cea mai luminoasă şi dragă sărbătoare. E ziua pe care o aşteptaţi poate cel mai mult în fiecare an şi este cea mai scumpă, chiar dacă vă aminteşte de clipele grele, de rănile care mai sîngerează şi azi, căci anume în acea zi, graţie Dumneavoastră în anul 1945 a fost biruit fascismul şi a fost întronată pacea pe pămînt.

Anul curent se împlinesc 67 de ani din ziua, cînd ostaşii sovietici au arborat Drapelul Biruinţei deasupra Reihstagului, cînd a fost pus ultimul punct victorios în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Astfel s-a încheiat cel mai groaznic măcel, cea mai crudă şi sîngeroasă conflagraţie din istoria omenirii.

În pofida timpului ce s-a scurs, nu dispare şi nu se învecheşte memoria despre acest mare eveniment. În aceste zile de mai, reamintim cu deosebită recunoştinţă şi caldură sufletească pe toţi acei care au plătit cu viaţa lor pentru pace, libertate şi independenţa Patriei noastre.

Ziua Victoriei, 9 mai, a devenit pentru noi toţi un simbol al mîndriei şi memoriei naţionale. Această zi mare a dat o semnificaţie şi un continut special istoriei noastre, culturii noastre, vieţii societăţii noastre.

Prin faptele Dumneavoastră aţi dovedit că sunteţi modele de devotament, onoare şi credinţă  pe care generaţia de azi trebuie să se sprijine pentru a construi un prezent şi un viitor mai bun pentru ţara noastră.

Noi, generaţiile mai tinere, ne exprimăm nemărginita recunoştinţă faţă de Dumneavoastră, făuritorii Victoriei, faţă de milioanele de ostaşi, care au luptat şi au căzut pe front, faţă de cei care nu şi-au cruţat  puterile în spatele frontului pentru a apropia Ziua Biruinţei. Prin eroism şi trudă neobosită Dumneavoastră aţi redat popoarelor lumii pacea, libertatea, bucuria de a trăi şi de a munci pentru viitorul copiilor, nepoţilor şi strănepoţilor. Nu vom da uitării anii de grea cumpănă, cînd pe cîmpurile de luptă şi în spatele frontului se dobîndea Marea Victorie asupra fascismului.

Dragi Veterani! Din numele Consiliului raional, Aparatul preşedintelui raionului, Vă adresez cele mai sincere felicitări cu ocazia Zilei Victoriei şi comemorarea ostaşilor căzuţi pentru independenţa Patriei.

Memoria despre Marele Război împotriva fascismului, despre Marea Victorie, despre eroismul Dumneavoastră va trăi veşnic! Permiteţi-mi să Vă mulţumesc pentru curajul, vitejia şi rezistenţa Dumneavoastră. Vă dorim sănătate, energie inepuizabilă, atenţie din partea celor dragi.

Cu mult respect,
Preşedintele raionului Grigore POLICINSCHI

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Stimaţi Veterani ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei ! - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta