Harta site-ului
Ajutor
Stimați contribuabili! 27 martie ultima zi de plată a impozitului funciar și/sau impozitului pe bunurile imobiliare pentru obiectele dobândite după 30 iunie 2016
Stimați contribuabili! 27 martie ultima zi de plată a impozitului funciar și/sau impozitului pe bunurile imobiliare pentru obiectele dobândite după 30 iunie 2016

Inspectoratul Fiscal de Stat pe r-ul Dubăsari, având în vedere că la data de 25 martie, survine termenul de achitare a obligaţiilor fiscale la impozitul pe bunurile imobiliare pentru obiectele dobândite după 30 iunie 2016 şi în scopul asigurării plenitudinii colectării şi încasării la bugetele unităţilor admistraţiei publice locale a impozitelor pe proprietate în termenele stabilite, atenţionează contribuabilii asupra necesităţii îndeplinirii tuturor măsurilor necesare în vederea achitării incontestabile a obligaţiilor fiscale menţionate şi neadmiterea formării restanţelor faţă de buget.
Totodată, menționăm că Serviciile de colectare a impozitelor şi taxelor locale din cadrul primăriilor urmează să genereze, să tipărească şi să înmâneze avizele de plată pentru bunurile imobiliare dobândite după 30 iunie 2016.
Având în vedere că 25 martie 2017 este zi de odihnă, ultima zi de achitare a impozitului pe bunurile imobiliare în cazul obligaţiilor fiscale calculate pentru obiectele dobândite după 30 iunie 2016 este 27martie 2017.
Totodată, atenţionăm contribuabilii despre faptul că în cazul în care impozitul pe bunurile imobiliare nu se va achita în termenele stabilite, în contul personal al contribuabilului va fi calculată majorarea de întârziere (penalitatea) pentru fiecare zi de neachitare în termen.
Majorarea de întârziere pentru anul 2017 constituie 0,0384% pe zi.
În cazul apariţiei întrebărilor sau unor neclarităţi privind calculul, modul de achitare şi alte aspecte ce ţin de impozitele pe bunurile imobiliare şi funciare, contribuabilii se pot adresa la IFS Dubăsari, la numerele de telefoane 0248/52791, 0248/52792, 0248/52030 şi la serviciile de colectare a impozitelor şi taxelor locale din cadrul primăriilor în raza de administrare a cărora se află obiectele impunerii.
Totodată, pentru a primi consultaţii, contribuabilii pot apela gratuit şi specialiştii Secţiei de asistenţă a contribuabililor din cadrul IFPS, la numărul de telefon: 0-8000-1525.
Direcţia administrare fiscală

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Stimați contribuabili! 27 martie ultima zi de plată a impozitului funciar și/sau impozitului pe bunurile imobiliare pentru obiectele dobândite după 30 iunie 2016 - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta