Harta site-ului
Ajutor
Sportul uneşte naţiuni, generează speranţe şi perspective pentru un viitor mai bun
Sportul uneşte naţiuni, generează speranţe şi perspective pentru un viitor mai bun

Pe data de 9 august, anul curent, a fost organizat, de către Şcoala Sportivă Raională pentru Juniori şi Tineret, la propunerea directorului şcolii dl Vasile Nagalisov şi preşedintelui raionului Dubăsari dl Grigore Policinschi, un joc amical între echipa raionului Dubăsari şi or. Grigoriopol.

Este de menţionat faptul, că membrii echipelor nu au fost sportivi calificaţi ci colaboratori din diferite secţii, direcţii, ai Consiliului raional.

Acest joc a fost dedicat "Zilei Sportivului", ce exprimă dezideratul organelor autorităţii publice centrale şi locale de a contribui la promovarea modului sănătos de viaţă, propagarea practicării exerciţiului fizic şi a sportului în rîndul tuturor categoriilor de vîrstă ale cetăţenilor, în vederea menţinerii şi fortificării sănătăţii întregii naţiuni.

Jocul s-a disputat pe terenul de volei din incinta COCT ,,Prietenia”. În urma celor 4 partide de joc scorul a fost de 2:2, astfel echipele fiind nevoite, pentru a decide învingătorul final, să joace cea de-a 5 partidă, care s-a finisat în favoarea echipei din or. Grigoriopol.

După meci echipele au mers la Nistru, unde au dus discuţii pe diverse teme, au interpretat cîntece patritoice atît în limba de stat cît şi în limba rusă şi ucraineană.

Echipa or. Grigoriopol este o echipă puternică care a participat la toate cele 10 ediţii ale Cupei Preşedintelui la Volei, remarcînd că se pregătesc insistent pentru cea de-a XI-a ediţie.

Dl Vasile Niconorovici, angajat al Şcolii sportive din or. Grigoriopol  că ,,discutînd şi eri şi azi am rămas profund impresionaţi de faptul că preşedintele raionului a dispus de timp şi a participat şi d-lui în calitate de membru al echipei. La noi aşa ceva nu poţi vedea niciodată. Vrem să aducem mulţumiri tuturor celor care au organizat acest meci amical, pentru condiţiile foarte bune create, pentru jocul frumos” .

Sportul este nu doar o activitate ce poate influienţa stilul de viaţă, sănătatea sau personalitatea unui om, dar este în stare şi să apropie naţiuni a căror identitate culturală merită a fi acceptată, cultivată şi preţuită.

Sportul este ramura în care se oglindeşte societatea şi cultura, generînd speranţele şi perspectivele viitorului.

Lupaşco Marina,  redactor-şef

 

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Sportul uneşte naţiuni, generează speranţe şi perspective pentru un viitor mai bun - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta