Harta site-ului
Ajutor
Sportivii din Raionul Dubăsari, în componenţa lotului naţional la Campionatul Mondial de Karate SKDUN
Sportivii din Raionul Dubăsari, în componenţa lotului naţional la Campionatul Mondial de Karate SKDUN

În perioada 11-17 octombrie 2012, Italia a fost gazdă la cea de-a XX-a ediţie a Campionatelor Mondiale de Karate SKDUN. În această perioadă orăşelul Bolatte, o suburbie din Milan, a strîns peste 1300 concurenţi din 33 ţări, care au concurat la probele de kata şi kumite individual şi echipe. Republica Moldova a participat la acest eveniment sportiv cu lotul naţional al Federaţiei de Karate Shotokan condusă de dl Serghei Isacenco. Lotul naţional a fost format în urma rezultatelor obţinute în cadrul Campionatului Naţional de Karate Shotokan, care se desfăşoară anual, sportivii clasaţi pe primele 3 poziţii avînd dreptul de a reprezenta Moldova la diverse competiţii internaţionale.

Anul acesta componenţa lotului naţional a fost complectat de sportivi din 3 localităţi ale Republicii, şi anume: Vulcăneşti, Bălţi şi Dubăsari. Raionul Dubăsari fiind reprezentat de sportivii Asociaţiei de Promovare a Artelor Marţiale "HOMBU DOJO”din satul Molovata Nouă: Gazea Dumitru, Carpov Sandu şi Gazea Nicolae.

Ziua de 13 octombrie a fost destinată probelor individuale de kata şi kumite unde sportivul nostru Carpov Sandu (elevul gimnaziului Anatol Codru, Molovata Nouă) a reuşit să impresioneze, cîştigînd locul II la proba Kumite individual, categoria 12-13 ani  -53 kg.

A doua zi de competiţii a fost destinată probelor de kumite echipe. Republica Moldova a delegat o echipă la proba kumite mixt 16 – 20 ani, formată din 5 sportivi: Iepure Andrei, Schiba Anastasia, Spînu Vitalie (toţii fiind din Balţi), Ciobanu Anastasia (Vulcăneşti), Gazea Dumitru (liceul teoretic "Mihai Eminescu” Dubăsari). Sportivii noştrii ne-au bucurat cu un succes foarte bun clasîndu-se pe locul III într-o concurenţă foarte mare.

Un moment foarte important la orice competiţie este arbitrajul. Anul acesta brigada de arbitraj  a fost de peste 65 de persoane din toate ţările participante. Moldova fiind reprezentată al  4-lea an consecutiv de Gazea Nicolae (Dubăsari). De menţionat faptul că la proba Masters la care participă doar cîte o persoană din fiecare ţară, care se consideră cea mai prestigioasă probă a competiţiei, au fost selectaţi cei mai buni 14 arbitri, printre ei fiind şi moldoveanul Gazea Nicolae.

Participarea lotului Naţional la Campionatul Mondial a avut loc conform Calendarului acţiunilor sportive naţionale şi internaţionale pe anul 2012, aprobat de către Ministerul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova.

În acelaş timp dorim să menţionăm contribuţia financiară semnificativă pentru participarea sportivilor la acest Campionat a părinţilor şi conducerii companiei " Lusmecon” S.A..
Federaţia de Karate Shotokan din Republica Moldova felicită sportivii lotului Naţional cu rezultatele obţinute la acest Campionat Mondial.
 

Serviciul de presă al FKSRM


Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Sportivii din Raionul Dubăsari, în componenţa lotului naţional la Campionatul Mondial de Karate SKDUN - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta