Harta site-ului
Ajutor
Sondaj social!
Sondaj social!

   Centrul multifuncţional pentru copii şi tineret în parteneriat cu Asociaţia Obştească "Tinerii din Stînga Nistrului" şi Direcţia generală învăţămînt tineret şi sport din cadrul Consiliului raional Dubăsari au realizat un sondaj social cu tema "Identificarea  problemelor şi aspiraţiilor tinerilor din raionul Dubăsari". Sondajul a fost realizat în perioada 01-30 noiembrie 2012 şi a inclus completarea unui chestionar de către liceenii claselor 9-12. Chestionarul, fiind compus din zece întrebări din diferite domenii.Tinerii le-au îndeplinit cu interes deosebit dînd dovadă de responsabilitate şi maturitate faţă de acele probleme, cu care se confruntă tînăra generaţie din raionul Dubăsari.
  Scopul sondajului este depistarea problemelor cu care se confruntă tinerii la nivel de raion precum şi identificarea intenţiilor şi aspiraţiilor pe care le au tinerii din regiune, dar se reflectă la nivel naţional. 
  Potrivit sondajului, problemele şi aspitaţiile tinerilor diferă de la o localitate la alta, această diferenţă fiind demonstrată în diagramele de mai jos, unde aceştia au menţionat că cele mai grave probleme sînt: Lipsa locurilor de muncă, salarii mici, lipsa culturii de comportament, utilizarea băuturilor alcoolice de către tineri. Majoritatea tinerilor mai menţionează, că R.Moldova trebuie să-şi menţină în continuare statutul de neutralitate şi să menţină relaţii bune cu toate statele. Doar 10% din chestionaţi văd viitorul ţării prin întărirea relaţiilor cu Federaţia Rusă şi în componenţa Uniunii Europene.În cadrul acestui sondaj au fost chestionaţi peste o mie de persoane, iar analiza făcută în urma examinării chestionarelor reprezintă o conduită pentru toţi specialiştii din domeniul tineret. Prin acest sondaj am stabilit o direcţie corectă, ce presupune dezvoltarea programelor de tineret în rnul Dubăsari, organizarea şi implicarea tinerilor în diferite proiecte raionale, naţionale şi internaţionale. Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Sondaj social! - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta