Harta site-ului
Ajutor
Soluţiile tehnice ale proiectului intercomunitar susţinut de GIZ au fost prezentate reprezentanţilor APL
Soluţiile tehnice ale proiectului intercomunitar susţinut de GIZ au fost prezentate reprezentanţilor APL

La data de 15 August 2014, în incinta Consiliului raional Criuleni a avut loc şedinţa Consiliului de coordonare a proiectului (CCP) „Dezvoltarea gestionării apelor, infrastructurii şi cooperării intercomunitare în zona Criuleni-Dubăsari”.
Agenda evenimentului a cuprins o serie de prezentări ale soluţiilor tehnice şi operaţionale privind alimentarea cu apă şi canalizare propuse de către experţii germani precum şi aprobarea finală a componenţei CCP regulamentului şi proceselor-verbale ale şedinţelor acestuia.
La şedinţă au fost prezent reprezentantul Ambasadei Republicii Federale Germane, dl. Thomas Weithoner, directorul oficiului Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în Moldova, dl Philipp Johannsen  şi experţi GIZ printre care dl. Thomas Lutz, Jens Hasse, Frank Schrader.
În calitate de membru al CCP la întrunire a participat şi preşedintele raionului Dubăsari, dl. Grigore Policinschi alături de reprezentanţi ai primăriei oraşului Criuleni şi ai administraţiei oraşului Dubăsari.
Deşi şedinţa nu a avut un caracter decizional din cauza cvorumului incomplet condiţionat de lipsa unui membru al CCP din partea transnistreană, totuşi informaţia prezentată de experţii germani a fost una cuprinzătoare şi utilă.
Au fost elaborate cîte trei propuneri de soluţii tehnice pe domeniul alimentării cu apă şi respectiv canalizare. La momentul dat una din cele mai atractive soluţii pentru autorităţile locale implicate în proiect se consideră a fi abordarea de tip „Cluster”.
Cu toate acestea soluţiile tehnice necesită o analiză mai amplă inclusiv şi o consultanţă cu specialiştii în teritoriu dar şi cu populaţia locală. În acest sens dl. Gr. Policinschi a propus în cadrul întrunirii ca fiecare parte implicată în proiect să aprecieze propriul potenţial, interes dar şi necesitate pentru selectarea unor soluţii eficiente şi durabile.
Pentru aprobarea documentelor interne conform agendei iniţiale, CCP se va întruni curînd într-o şedinţă repetată, de data aceasta în or. Dubăsari.

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Soluţiile tehnice ale proiectului intercomunitar susţinut de GIZ au fost prezentate reprezentanţilor APL - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta