Harta site-ului
Ajutor
Simpozion Științific ediția a XXIV -a
Simpozion Științific ediția a XXIV -a

La invitația Ministerului Culturii, la 7 aprilie 2015, Direcţia cultură şi turism şi Biblioteca Publică Raională au fost invitaţi să participe la  Simpoziul Ştiinţific „ Anul Bibliologic 2014”, ediția a XXIV. Evenimentul  a avut loc la Biblioteca Naţională a Republicii Moldova, sub egida Ministerului Culturii, care a însumat o retrospectivă a activităţii bibliotecilor în anul  precedent , desfăşurată  sub genericul „Anul relansării și afirmării bibliotecii publice ca centru comunitar,,. La eveniment au fost prezenți viceministrul Culturii Igor Șarov, directorul general al Bibliotecii Naționale Alexe Rău, directorul Programului Novateca Evan Tracs, precum și bibliotecari din toate raioanele țării. 
 În discursul său, viceministrul Culturii Igor Șarov a menționat faptul că, transformarea bibliotecilor publice în centre comunitare este un obiectiv strategic al Ministerului Culturii stipulat în Strategia de Dezvoltare a Culturii – 2020. În context, oficialul a remarcat că, la etapa actuală este important de a implementa standardele și politicile cu privire la asigurarea serviciilor de calitate în biblioteci, prin asigurarea unui sistem de servicii moderne, accesibile și adaptate necesităților comunității. În cadrul evenimentului au fost făcute totalurile Concursului republican al descrierilor proiectelor de cercetare și dezvoltare, câștigătorii fiind premiați cu cărți. Cele zece descrieri ale proiectelor premiate au fost prezentate, ulterior, pentru cei prezenți în sală. De asemenea, la Simpozion a fost prezentat sistemul de raportare online - realizările din anul trecut și prioritățile pentru anul viitor. Alte subiecte abordate au vizat activitatea bibliotecilor în anul 2014, realizările și problemele din domeniul biblioteconomic, activitățile axate pe promovarea valorilor europene.
Astfel de activități, reprezintă cîteva platforme importante în vederea diseminării succeselor anului precedent, precum și lansarea ideilor noi. Pentru explorarea mai eficientă acestor oportunități, dezvoltarea și inovarea în biblioteci este necesară participarea la concursurile republicane de proiecte de cercetare și dezvoltare.

                                                                 Ciudin Natalia, specialist principal în domeniul biblioteci

                                                                                                                     Direcția cultură și turism

 

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Simpozion Științific ediția a XXIV -a - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta