Harta site-ului
Ajutor
Şi peste 20 de ani oamenii sunt nevoiţi să-şi caute dreptatea faţă de poziţia civică
Şi peste 20 de ani oamenii sunt nevoiţi să-şi caute dreptatea faţă de poziţia civică


Conform programului de activitate al Preşedintelui raionului Dubăsari şi avînd în vedere desfăşurarea audienţei cetăţenilor, astăzi, 27 februarie, un grup de locuitori din satul Cocieri – participanţi la conflictul armat de pe Nistru - au solicitat o întrevedere cu preşedintelui raionului. În cadrul audienţii, aceştia s-au expus vizavi de faptul că pînă la ziua de azi din partea statului, Ministerului Apărării nu le este apreciată atitudinea civică, patriotică demonstrată în timpul conflictului armat de pe Nistru din 1992. Ei afirmă, că la îndemnul autorităţilor locale, conducerii de atunci, de a se implica şi a participa la realizarea misiunilor paşnice, la moment există o mulţime de persoane care nu sunt menţionaţi nici măcar cu legitimaţia de participare la acest conflict, ci dimpotrivă sunt mulţi alţii care le posedă fără a avea acest drept.
Petiţionarii au criticat atitudinea comisiei republicane, comisiei raionale, a unor conducători, a organizaţiilor de veterani locale privind problema neeliberării legitimaţiilor. Ei au prezentat mai multe dovezi, confirmări ce demonstrează dreptul lor pentru a beneficia de legitimaţii de participant la conflictul armat de pe Nistru din 1992, datorită măsurilor ce au fost realizate de ei, în contextul acţiunilor militare.
Acordarea legitimiaţiilor nu este în competenţa Consiliului raional Dubăsari, însă preşedintele raionului s-a angajat pentru ca aceste plîngeri să fie examinate şi ca legitimaţiile să fie oferite combatanţilor cu dreptate, printr-o implicare activă şi productivă a sa.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Şi peste 20 de ani oamenii sunt nevoiţi să-şi caute dreptatea faţă de poziţia civică - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta