Harta site-ului
Ajutor
Sesiunile de formare a competenţelor de evaluare
Sesiunile de formare a competenţelor de evaluare

Astăzi, 05 ianuarie 2024, formatorii raionali au organizat sesiuni de formare ale cadrelor didactice care predau disciplinele şcolare de examene la treapta liceală. La sesiuni au participat profesorii care predau în clasele de liceu, dar şi cei care predau în clasele de gimnaziu şi au solicitat să participe. Sesiunile s-au desfăşurat în baza ordinelor Ministerului Educaţiei şi Cercetării nr. 1518 din 22 noiembrie 2023 şi cel al Direcţiei Învăţământ General nr. 289 din 28 decembrie 2023.
Scopul de bază a fost urmărit pas cu pas deoarece cursurile de formare nominalizate au pus accent pe dezvoltarea şi îmbunătăţirea sistemului de evaluare în învăţământul liceal la disciplinele de examen din cadrul examenelor naţionale de absolvire. De asemenea, au fost instruite şi pregătite pentru procesul de evaluare cadrele didactice care predau în clasa a XII-a în anul de studii 2023-2024 disciplinele de examen: Limba şi literatura română, Limba franceză, Limba engleză, Istoria românilor şi universală, Matematica, Chimia, Fizica, Geografia. Sesiunile de formare la disciplinele şcolare Informatica şi Biologia, din motive cu temei, s-au organizat la datele de 03 şi 04 ianuarie anul curent.
Sesiunile au fost organizate în regim on-line şi structurate în activităţi sincrone şi asincrone la formularea şi rezolvarea itemilor de tip examen BAC. Profesorii prezenţi la seminar au lucrat productiv, formulând itemi posibili pentru testele de examene şi au remarcat faptul că elevii, la realizarea itemilor trebuie să înţeleagă semnificaţia verbelor de bază din item după care să rezolve o sarcină de lucru sau alta. Itemii formulaţi au respectat taxonomia lui Bloom şi au fost aplicate verbele din gama taxonomică respectivă.
Direcţia Învăţământ General Dubăsari aduce sincere mulţumiri formatorilor raionali, dar şi tuturor directorilor de instituţii preuniversitare pentru asigurarea bunei desfăşurări a sesiunilor de formare întru atingerea obiectivelor preconizate.

Violeta Nakai –Tolstenco, şef Secţie politici educaţionale, Direcţia Învăţământ General

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Sesiunile de formare a competenţelor de evaluare - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta