Harta site-ului
Ajutor
Serviciul social de sprijin pentru familii cu copii în r-nul Dubăsari
Serviciul social de sprijin pentru familii cu copii în r-nul Dubăsari

Serviciul social de sprijin pentru familii cu copii în raionul Dubăsari a fost instituit cu scopul de a asigura bunăstarea copilului prin dezvoltarea și consolidarea capacităților familiei în creșterea și educația acestuia.
Serviciul este prestat în două forme: sprijin familial primar şi sprijin familial secundar.
Sprijinul familial primar prestează un ansamblu de activități oferit familiilor cu copii la nivel comunitar pentru prevenirea  și înlăturarea factorilor care pot conduce la situații de risc. În cadrul sprijinului familial secundar, familiile cu copii pot beneficia de ajutor bănesc, care se oferă în cazurile în care nu este asigurată diminuarea problemei sau soluţionarea cazului fără de asistenţă financiară. Mărimea, destinaţia şi perioada de acordare a ajutorului bănesc se vor stabili în conformitate cu necesităţile identificate în cadrul evaluării complexe şi în baza planului individualizat de asistenţă întocmit de Comisia multidisciplinară. Ajutorul bănesc se acordă părinţilor sau îngrijitorilor copilului printr-o plată unică sau lunară pentru o perioadă determinată de timp, dar nu mai mult de jumătate de an. Plata lunară se acordă în cazul când părinții/îngrijitorii nu sunt angajați și nu au  nici un venit. În acest timp părinții/îngrijitorul împreună cu asistentul social comunitar vor identifica o sursă stabilă de venit (vor perfecta actele pentru solicitarea  prestațiilor sociale pentru care familia va fi eligibilă, se vor înregistra la Agenția Teritorială pentru Ocuparea Forței de Muncă sau își vor găsi un loc de muncă). Plata unică se acordă în cazul în care este necesară o investiție financiară mai mare, cum ar fi: reparația locuinței, construirea sobei, procurarea lemnelor şi cărbunilor pentru sezonul rece, procurarea mobilierului, animalelor domestice, procurarea îmbrăcămintei și acoperirea altor necesități ale familiei şi copilului.
La moment, în r-nul Dubăsari avem aproximativ 36 de familii a căror copii se află în risc de neglijare. Familiile sunt luate la evidență de către Direcția asistență socială și protecția familiei și Autoritatea tutelară locală. Cu fiecare caz se lucrează, în scopul asigurării bunăstării, dezvoltării şi siguranţei copiilor în sânul familiei.
Tatiana IVANOV, specialist principal 
în problemele familiei cu copii în situație de risc

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Serviciul social de sprijin pentru familii cu copii în r-nul Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta