Harta site-ului
Ajutor
Serviciul social de sprijin pentru familii cu copii, și-a reluat activitatea
Serviciul social de sprijin pentru familii cu copii, și-a reluat activitatea

Conform dispoziției Președintelui raionului Dubăsari, dl Grigore Policinschi nr.160-n din 17.10.2018, a fost instituită Comisia raională pentru protecția persoanelor aflate în situații de dificultate, cu următoarea componență:
Președintele: Jimbei Maria, vicepreședintele raionului
Vicepreședintele: Vancea Vladimir, șef Direcție asistență socială și protecția familiei
Secretarul: Stasev Zinaida, șef Secție prestații sociale
Membrii:
Moțpan Elena, consilier raional
Nicolaev Ion, consilier raional
Rotari Mihail, consilier raional
Braducean Larisa, șef Direcția învățămînt general
Vinari Aurelia, șef IMSP, CS Dubăsari
Rotaru Olga, specialist superior, Biroul siguranță copii
La data de 17.10.2018 a fost organizată prima ședință a Comisiei raionale pentru protecția persoanelor aflate în situații de dificultate, care a fost prezidată de către dna Maria Jimbei, vicepreședintele raionului, unde a informat membrii Comisiei privind Regulamentul de activitate a acesteia.
Comisia are misiunea de a examina dosarele beneficiarilor pregătite de către asistentul social comunitar de comun acord cu administrația publică locală și eliberează aviz pentru acordarea/neacordarea  prestațiilor sociale de sprijin familial și suport monetar, familiilor defavorizate. Aceste prestații sociale se stabilesc în baza Raportului de evaluare a situației familiei defavorizate și a recomandărilor echipei multidisciplinare.
Astfel în cadrul primei ședințe a Comisiei raionale pentru protecția persoanelor aflate în situații de dificultate s-au examinat 18 dosare pentru acordarea Serviciului social de sprijin pentru familii cu copii în situații de risc.
Sprijin familial se acordă familiilor cu copii în situații de risc pentru a preveni separarea copiilor de familie sau pentru reintegrarea copiilor care au fost plasați în servicii de plasament.
Suport monetar se acordă persoanelor adulte, defavorizate pentru prevenirea/diminuarea/depășirea situațiilor de dificultate, precum și pentru prevenirea excluziunii sociale și instituționalizării acestora.
Destinația acestor prestații sociale este pentru reparația locuinței, construcția sobei, adaptarea locuinței la necesitățile familiei/persoanei defavorizate, procurarea combustibilului pentru prepararea hranei și pentru încălzire în sezonul rece, procurarea mobilierului adaptat la necesități, precum și alte necesități stabilite în planul individualizat de asistență. 
Suportul financiar este acordat conform necesităților evaluate de către Comisia multidisciplinară pentru fiecare caz în parte. Din aceste condiderente mărimea  sumelor alocate pentru fiecare familie vor fi stabilite după necesitate.
Totodată menționăm că sursele financiare acordate pot fi utilizate numai după destinația indicată de către Comisia multidisciplinară în raportul de evaluare a necesităților.

 
 
Zinaida STASEV,
 șef Secție prestații sociale
 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Serviciul social de sprijin pentru familii cu copii, și-a reluat activitatea - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta