Harta site-ului
Ajutor
Serviciul protezare şi ortopedie din raionul Dubăsari
Serviciul protezare şi ortopedie din raionul Dubăsari

Centrul Republican Experimental Protezare, Ortopedie şi Reabilitare din mun. Chişinău (CREPOR), pe data de 27 iunie 2013 a delegat echipa mobilă (formată din 11 medici specialişti) în r-nul Dubăsari s. Coşniţa. Împreună cu Direcţiei asistenţă socială şi serviciul protezare şi ortobedie din r-nul Dubăsari în vederea intensificării protecţiei sociale a persoanelor socialmente vulnerabile şi în special a accesibilităţii persoanelor cu dizabilităţi de locomoţie care necesită ajutor protetico-ortopedic, sa organizat o întîlnire, oferind beneficiarilor care stau la evidenţă la CREPOR un examen medical minuţios cu următorii medici (ortoped, ortoped-traumatolog, inginer protezist, chirurg, urolog, terapeut, neurolog, psihiatru, otorinolaringolog şi doi registratori). Au fost examinaţi 225 de pacienţi din tot raionul, oferindule indicaţii de tratament, la necesitate o investigaţie mai amplă şi tratament  în staţionar. Restul 366 de pacienţi sau deplasat de sinestzătător şi au fost examinaţi în cadrul Centrului Republican Experimental Protezare, Ortopedie şi Reabilitare din mun. Chişinău pe parcursul anului.
La moment în raionul Dubăsari avem 591 de persoane care stau la evidenţă  la Centru Republican Experimental Protezare, Ortopedie şi Reabilitare (CREPOR), din ei sunt 27 aprovizionaţi cu cărucioare şi patru stau în rînd.
Copii invalizi – 9;
Invalizi din copilărie – 21;
Pensionari pe vîrstă – 41;
Bolnavi – 2;
Invalizi de muncă – 102;
Copii  - 19;
Invalizi şi participanţi ai războiului din Afganistan – 11;
Participanţi ai războiului din transnistria – 283;
Invalizi ai războiului mondial – 16;
Invalizi ai războiului din transnistria – 17;
Alte categorii – 40.
Sunt sute de oameni în fiecare raion şi ei speră mereu la susţinerea noastră, la spriginul de care au nevoie. Pentru cei care trec prin aceste
 momente dificile din viaţa lor să încercăm să le dăruim protecţie, ajutor uman, spriginul moral, să le organizăm activităţi prin care să simtă că suntem mereu alături de ei.  


 Ex: Felcer - protezist în problemele prestării 
ajutorului protetico-ortopedic, Ghenadii Coica.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Serviciul protezare şi ortopedie din raionul Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta