Harta site-ului
Ajutor
Serviciul Experţi Seniori - consultarea producătorilor agricoli de către specialişti din Germania
Serviciul Experţi Seniori - consultarea producătorilor agricoli de către specialişti din Germania

Pe data de 29 martie 2014, în incinta Consilului raional Dubăsari a avut loc o întrunire de lucru a preşedintelui raionului, dl Gr. Policinschi, cu reprezentanţii  Serviciului Experţi Seniori (SES),organizaţie non-profit din Germania, scopul căreia fiind transferul  cunoştinţelor experţilor germani, soluţionarea probemelor tehnice şi organizatorice, îmbunătăţirea procesului de producere, sporirea rentabilităţii şi asigurarea calităţii produselor agricole. La şedinţă au luat parte agenţi economici din domeniul agriculturii şi colaboratori ai Consiliului raional. Au fost aduse informaţii depre SES, posibilităţile în privinţa acordării consultăriii producătorilor agricoli. 
Totodată s-a discutat posibilitatea iniţierii unor conlucrări de lungă durată şi fructuoase între Serviciul Experţi Seniori şi raionul Dubăsari, în întregime, cît şi Consiliul raional, în parte.

Organizaţia dată este susţinută de către Guvernul (Cancelaria) Germaniei prin intermediul Ministerului german al cooperării economice şi Camera industrială a Germaniei.
În cadrul SES activează permanent în jur de 160 persoane, paralel peste 10000 specialişti sînt gata să se implice în acordarea serviciilor de consultanţă, în diferite domenii, în toată lumea. Consultanţii SES sînt persoane cu o vastă experienţă de muncă în domeniu, care la moment sînt la pensie şi sînt disponibili de a acorda servicii de consultanţă în mod gratuit. 
Din anul 1993 SES activează şi în Republica Moldova, realizînd peste 760 misiuni de consultanţă, preponderent în domeniul agriculturii.  
Ce prezintă serviciul de consultanţă SES? Persoana(fizică sau juridică), cointeresată de a benificia de această consultanţă, depune o solicitare cu indicarea diferitor informaţii privind domeniul de activitate şi serviciile de care are nevoie aceasta. Într-o scurtă perioadă de timp, solicitarea acesteia este analizată şi se propune solicitantului un consultant anume, la care se anexează o scurtă caracteristică a activităţii consultantului. În cazul acceptării expertului se semnează un acord de prestare a serviciului de consultanţă.
Ce cheltuieli va suporta solicitantul? Serviciile de consultanţă este gratis, cheltuielile de transport şi asigurare  ale expertului sînt acoperite de către partea germană. Ceea ce este necesar să suporte solicitantul este cazarea la faţa locului, hrana, un traducător, în caz de necesitate şi bani de buzunar (de obicei suma se consideră a fi cca 5euro, în lei, pe zi). Consultanţii vor fi cazaţi şi hrăniţi, de regulă în casa solicitantului sau alt loc, la alegerea solicitantului, cerinţele fiind acordarea unei odăi aparte, cu condiţii sanitar-igienice normale. Vizitele consultantului vor dura conform necesităţii părţii solicitante, prima - nu mai puţin de 3 săptămîni, avînd în vedere necesitatea unei anumite perioade de timp, necesare consultantului pentru a se familiariza cu activitatea solicitantului.
Cum se poate de solicitat serviciile de consultanţă? Doritorii se pot adresa la reprezentanţii SES din Republica Moldova, pentru a depune solicitarea, după un model stabilit. Paralel, pînă cînd va fi desemnat un reprezentant în raionul Dubăsari, se pot adresa la Direcţia agricultură şi cadastru şi Direcţia dezvoltare economică şi relaţii transfrontaliere a Consiliului raional. 

Valeriu Popuşoi, 
Direcţia agricultură şi cadastru

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Serviciul Experţi Seniori - consultarea producătorilor agricoli de către specialişti din Germania - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta