Harta site-ului
Ajutor
Servicii de suport în educaţia incluzivă
Servicii de suport în educaţia incluzivă

,,Vieţile noastre sunt modelate de către cei care ne iubesc, dar şi de cei, care refuză să ne iubească,, (John Powell)

Joi, 24 ianuarie 2013, ora 9-30 conform planului de activitate a Serviciului de Asistenţă Psihopedagogică în parteneriat cu A.O. „Femeia şi Copilul–Protecţie şi Sprijin” a fost organizat  din cadrul proiectului „ Educaţie incluzivă” în incinta Liceului Teoretic „Vlad Ioviţă” Cocieri, Ziua Uşilor Deschise cu subiectul „Servicii de suport în educaţia incluzivă”. Au fost prezente  la activitate cadrele didactice de sprijin din r-l Dubăsari şi din r-l Criuleni.
Activitatea s-a petrecut conform agendei:
1. Prezentarea instituţiei-raportor managerul LT ,,Vlad Ioviţă,, Cocieri, Ursu Aurelia;
2. ”Servicii de suport în educaţia incluzivă,, - raportor Secu Victoria, specialist principal A.O. ,,Femeia şi Copilul-Protecţie şi Sprijin,,
3. ,, Incluziunea-necesitate imperativă a timpului” - raportor Guţu Zinaida, cadru didactic de spijin.
4. Activitate extracurriculară: ,,Mihai Eminescu şi Grigore Vieru - Apostoli ai graiului matern”
 
La prima întrebare, dna Aurelia Ursu a vorbit despre istoria L.T. „Vlad Ioviţă” Cocieri, despre importanţa implementării proiectelor în educaţie şi anume despre implementarea proiectului „Comunităţi şcolare în acţiune”, coordonat de Centrul Educaţional PRO DIDACTICA. În urma derulării proiectului, au fost deschise 6 cercuri, avînd ca scop satisfacerea diverselor interese ale copiilor, a aspiraţiilor lor creatoare. Activităţile au oferit şanse egale pentru dezvoltarea multilaterală a tuturor copiilor, dar în special a celor din familii aflate în dificultate, pentru care accesul la asemenea ocupaţii este deseori limitat, din cauza insuficenţei surselor financiare, ori a lipsei materialelor necesare. Atelierile au fost frecventate cu plăcere de către toţi elevii din liceu, inclusiv 130 de copii din familii social-vulnerabile. De asemenea au avut o colaborare eficientă cu A.O. „Femeia şi Copilul - Protecţie şi Sprijin”,  în urma căreia din cadrul proiectului „Educaţia Incluzivă”, a fost deschis centrul de resurse pentru educaţia incluzivă, care a fost dotat cu literatură metodică, materiale didactice, jocuri didactice, aparat de forţă în sumă de 50000 mii.
Victoria Secu a vorbit despre importanţa serviciilor de suport în educaţia incluzivă şi anume a specialiştilor terapii specifice (logoped, kinetoterapeut), activităţile de ergoterapie, ludoterapie etc., psihologului şi cadrului didactic de sprijin.
La activitatea extracurriculară „Mihai Eminescu şi Grigore Vieru - Apostoli ai graiului matern” organizat de profesoara de limba română Roşca Tatiana şi profesorul de educaţie muzicală Ursu Veceslav, care a creat spectatorilor o deosebită plăcere, deoarece tematica şi mesajul corespund tuturor normelor etice educative.
Aducem mulţumiri administraţiei şi organizatorilor L.T. „Vlad Ioviţă” Cocieri pentru organizarea activităţii la un nivel înalt.
 
 
 
 
 

 Natalia Pisari , şef Serviciul de Asitenţă Psihopedagogică, DÎTS

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Servicii de suport în educaţia incluzivă - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta