Harta site-ului
Ajutor
Seminarul teoretico-practic cu participarea profesorilor din cadrul Şcolilor de arte din raion
Seminarul teoretico-practic cu participarea profesorilor din cadrul Şcolilor de arte din raion

La 6 martie, 2017, ora 11.00, în incinta Şcolii de Arte din comuna Coşniţa s-a desfăşurat Seminarul teoretico-practic „Strategii didactice interactive şi rolul lor în eficientizarea procesului de predare-învăţare în Şcolile de Artă”, cu participarea formatorilor din cadrul Centrului de Excelenţă în Educaţie Artistică „Ştefan Neaga” şi  profesorii  de la Instituţiile de Învăţămînt artistic din raion.  Scopul evenimentului a reprezentat dezvoltarea competenţelor profesionale ale profesorilor în scopul eficientizării procesului de predare-învăţare. La deschiderea seminarului a participat şi preşedintele raionului Dubăsari, dl Grigore Policinschi, care a venit cu un mesaj de susţinere şi încurajare către elevii şi pedagogii acestora, care au participat cu mari emoţii  la masterclass-uri. Seminarul teoretico- practic a avut ca obiective primordiale: Dezvoltarea abilităţilor creative ale elevilor în cadrul orelor; Stabilirea relaţiilor de parteneriat dintre profesorii şi elevii din cadrul Şcolilor de arte din raion; Promovarea schimbului de experienţă profesională în scopul eficientizării procesului de predare-învăţare. În cadrul seminarului dl Gheorghe Nicolaescu, şef Cabinetul metodic la Centrul de Excelenţă în Educaţie Artistică,  le-a vorbit celor prezenţi despre elaborarea corectă a Proiectului de lungă durată cu stabilirea succesiunii concrete de parcurgere a conţinuturilor. Nona Vizir, profesor la Centrul de Excelenţă, a prezentat  la masterclass, metodele şcolilor academice în arta predării pianului. Ruslan Sitişco, profesor de coregrafie la Şcoala de arte din s. Doroţcaia, a prezentat elementele de horă, combinaţie de caractere la hora moldovenească şi sincope la hora în bătăi. Sergiu Mîrzac, profesor la Centrul de Excelenţă, a subliniat importanţa aspectelor metodice în realizarea tehnicilor interpretative la acordeon. Elena Panuţî, profesor la Şcoala de arte, Coşniţa, a prezentat la masterclass  decoraţiunile pentru interior, iar Vitalii Grib, profesor la Centrul de Excelenţă a menţionat aspectele metodice în realizarea tehnicilor interpretative la vioară. Cei 5 formatori au lucrat timp de o oră şi jumătate în ateliere, elevii şi profesorii din cadrul şcolilor de arte au fost informaţi, instructaţi şi ghidaţi de către specialişti,  în scopul dezvoltării competenţelor profesionale la cel mai înalt nivel. La sfîrşitul evenimentului, cei prezenţi au primit certificate de participare la seminarul teoretico-practic. Seminarul a fost organizat de către Direcţia cultură şi turism, Centrul de Excelenţă în Educaţie Artistică „Stefan Neaga” şi Serviciul Metodic.
Direcţia cultură şi turism aduce sincere mulţumiri formatorilor pentru subiectele prezentate cu profesionalism şi vocaţie la atelierele de lucru. Mulţumim tuturor pentru susţinere şi colaborare.

Olga Cibotenco, şef-adjunct, Direcţia cultură şi turism

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Seminarul teoretico-practic cu participarea profesorilor din cadrul Şcolilor de arte din raion - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta