Harta site-ului
Ajutor
SEMINAR TEORETICO-PRACTIC ORGANIZAT CU CADRELELE DIDACTICE DE SPRIJIN DIN INSTITUŢIILE PREUNIVERSITARE.
SEMINAR TEORETICO-PRACTIC ORGANIZAT CU CADRELELE DIDACTICE DE SPRIJIN DIN INSTITUŢIILE PREUNIVERSITARE.

Motto: ,,… în livadă ne place să avem copaci care rodesc mai devreme sau mai tîrziu, toate aceste roade sunt bune, nici unul nu este de aruncat.De ce să nu acceptăm în școli minți mai agere sau mai încete? De ce nu i-am ajuta? Pierdem timp dar cîștigăm satisfacție și respect....” ( Comenius)

Marţi, 25 noiembrie 2014 conform planului de activitate a Serviciului de Asistență Psihopedagogică a fost organizat seminarul teoretico-practic  cu cadrele didactice de sprijin din instituțiile preuniversitare din raion la tema ,, Dezvoltarea motoricii fine a copiilor cu cerințe educaționale speciale în cadrul activităților din Centrul de resurse,, în incinta LT Doroțcaia.

Agenda seminarului a fost vastă incluzînd următoarele :

  1. Terapie specifică : Colaj „Darurile toamnei” prezentată de cadrele de sprijin Andronatiev  Eugenia și Ciudin Raisa;
  2. Activitate extracurs ,, Adio, toamnă” ghidată de cadrele de sprijin și profesorul de educație muzicală;
  3. Recomandări în activitatea cadrelor de sprijin cu privire la asistența copiilor cu CES în centrele de resurse, moderator Pisari Natalia, psihopedagog SAP.

Aceast seminar  a avut drept scop prezentarea de către CDS a unei activităţi practice organizate cu copiii cu cerinţe educaţionale speciale în cadrul centrului de resurse și anume în dezvoltarea motricității fine a mîinii, a vocabularului activ, a stimulării atenției și memoriei prin jocuri didactice. În cadrul activității acești copii au fost foarte activi și creativi, au confecționat fiecare cîte o aplicație  din hîrtie, prin mototolire, a unei legume, care a fost prezentată cu mare bucurie și mîndrie.

 S-a realizat un profund schimb de experienţă între cadrele didactice de sprijin şi am reuşit cu toţi să ne aprofundăm în atmosfera de copilărie, copiii ne-au ajutat să învăţăm multe lucruri interesante de la ei, ne-au indus într-o atmosferă plăcută de concert, unde au prezentat cele mai frumoase dansuri, cîntece, recital de poezie. Cadrele didactice de sprijin au colectat un model foarte bun de lucru cu copiii cu CES pe care cu siguranţă îl vor implementa în instituţiile din care vin fiecare.

S-a realizat o debrifare a activităţii plănuite, unde cadrele didactice de sprijin din LT Doroțcaia au fost apreciaţi cu calificativul Excelent. Vreau sa menționez faptul că incluziunea copiilor cu CES în LT Doroțcaia a fost implementată  prin anii 2007-2008 şi este meritul administrației liceului și întregului corp didactic. Datorită acestui fapt  s-a văzut rezultatul muncii depuse pentru  instruirea și educația acestor copii.

Aducem mulţumiri administraţiei şi organizatorilor L.T. Doroțcaia  pentru organizarea activităţii la un nivel înalt.

                                                                                                                                  Pisari Natalia, psihopedagog SAP

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

SEMINAR TEORETICO-PRACTIC ORGANIZAT CU CADRELELE DIDACTICE DE SPRIJIN DIN INSTITUŢIILE PREUNIVERSITARE. - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta