Harta site-ului
Ajutor
Seminar teoretico - practic în domeniul artelor
Seminar teoretico - practic în domeniul artelor

La data de 29 martie curent, în incinta Şcolii de Arte din satul Doroţcaia, s-a desfăşurat seminarul teoretico - practic raional cu subiectul „Promovarea schimbului de experienţă între profesorii şcolilor de artă din raion prin utilizarea strategiilor didactice interactive în procesul de predare - învăţare”, cu participarea colaboratorilor Direcţiei cultură şi turism, directorii Şcolilor de arte şi profesorii  instituţiilor de învăţământ artistic din raion.
Cu un cuvânt de salut, la seminar a venit şi domnul Valeriu Berzan, primarul s. Doroţcaia. Seminarul a avut ca obiective primordiale: Dezvoltarea abilităţilor creative ale elevilor în cadrul orelor; Stabilirea relaţiilor de parteneriat dintre profesorii şi elevii din cadrul şcolilor de arte din raion; Promovarea schimbului de experienţă profesională în scopul eficientizării procesului de predare – învăţare.
S-au creat trei ateliere de lucru: Profil Arte Vizuale, Profil Muzică şi Profil Dans. Participanții la seminar au asistat la patru ore publice la disciplinele: pian, profesor dna Tatiana Grigoriev cu subiectul „Lucrul asupra poziţiei mâinilor prin intermediul studiilor şi variaţiunilor”, master – class „Aspecte metodice în realizarea tehnicilor interpretative la vioară” a fost condus de dul Anatol Cojuhari, metodist coordonator, „Specificul interpretării pasului de bază hora în bătăi. Caracterul dansului sârba şi varietatea dansului ritmic” este subiectul orei publice demonstrată de dl Ruslan Sitişco, iar “Natura statică în tehnica punctată şi Compoziţia decorativă în tehnica grattage” este subiectul orei desfăşurate de dl Igor Nirşa. Orele publice s-au desfășurat la un nivel înalt, profesorii au demonstrat  abilităţile de dezvoltare, de creativitate, de profesionalism şi pasiune faţă de activitatea pe care o realizează.
În baza dezbaterilor de la finele seminarului s-a ajuns la concluzia că  profesorii acestor discipline au demonstrat  competenţe de comunicare  bazate pe abilitatea de a înţelege, de a exprima şi de a interpreta gânduri, sentimente şi fapte atât pe cale orală cât și interpretativă, creativitate, profesionalism şi pasiune faţă de activitatea pe care o realizează. Elevii au fost activi, creativi cu talent deosebit. Aducem mulțumiri directorilor școlilor de arte dlui Ion Berzan,  dlui Vasile Ivanov, dnei Ala Britan, colectivelor de profesori și elevilor pentru participare și implicare.
 
 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Seminar teoretico - practic în domeniul artelor - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta