Harta site-ului
Ajutor
Seminar teoretico-practic cu cadrele didactice de sprijin din instituţiile de învăţămînt preuniversitar
Seminar teoretico-practic cu cadrele didactice de sprijin din instituţiile de învăţămînt preuniversitar

„ Şcoala cea mai bună e aceea în care vezi alături de tine suflete care-ţi sunt ca fraţii şi ca surorile”

                                                                                                                                                                                                                           ( Nicolae Iorga)

  Vineri, 03 aprilie 2015, ora 09:00 conform planului de activitate al Serviciului de Asistenţă Psihopedagogică a fost organizat  în gimnaziul Pîrîta seminarul teoretico- practic  cu cadrele didactice de sprijin din instituţiile de învăţămînt preuniversitar la tema: „ Terapii specifice: Dezvoltarea motoricii fine la copiii cu cerinţe educaţionale speciale prin artterapie”.

  Obiectivul seminarului a fost realizarea feedback-lui profesional prin schimbul de experienţă a cadrelor didactice de sprijin în acordarea serviciilor de suport pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale în centrele de resurse pentru educaţia incluzivă.

  Agenda seminarului a fost vastă incluzînd următoarele aspecte:

- Terapie ocupaţională: Colaj ” Flori de primăvară- Zambila”. Moderator Tezicov Svetlana- cadru didactic de sprijin din gimnaziul Pîrîta.

- Tehnici practice pentru dezvoltare motoricii fine la copiii cu dizabilităţi de văz. Moderator Pisari Natalia- psihopedagog  SAP.

- Activitate extracurriculară cu implicarea copiilor cu CES” Carnavalul primăverii”. Moderator Sandu Romina- cadru didactic de sprijin din gimnaziul Pîrîta.

    Obiectivul specific  a seminarului  a fost prezentarea de către CDS a unei activităţi practice organizate cu copiii cu cerinţe educative speciale în cadrul centrului de resurse și anume în dezvoltarea motricității fine a mîinii , a vocabularului activ, a stimulării atenției și memoriei prin artterapie.  În cadrul activității acești copii au fost foarte activi și creativi, au confecționat fiecare cîte o aplicație  din hîrtie  şi anume o floare de primăvară -Zambila ,care a fost prezentată cu atîta bucurie și mîndrie.

Deasemenea  cadrele didactice de sprijin au fost instruite în domeniul terapiilor specifice pentru copiii cu dizabilităţi de văz.

   S-a realizat un profund schimb de experienţă între cadrele didactice de sprijin şi am reuşit cu toţi să ne aprofundăm în atmosfera de copilărie, copiii ne-au ajutat să învăţăm multe lucruri interesante de la ei, ne-au indus într-o atmosferă plăcută de concert, unde au prezentat cele mai frumoase dansuri, cîntece, recital de poezie. Cadrele didactice de sprijin au colectat un model foarte bun de lucru cu copiii cu CES pe care cu siguranţă îl vor implementa în instituţiile din care vin fiecare.

   S-a realizat o debrifare a activităţii plănuite, unde cadrelor didactice de sprijin din gimnaziul Pîrîta  l-i s-a atribuit calificativul Excelent. Vreau sa menționez faptul  că în gimnaziul Pîrîta îşi fac studiile 28 de copii cu cerinţe educaţionale speciale  şi activează două cadre didactice de sprijin.

     Ne bucurăm că fiecare instituţie de învăţămînt ţine a dărui tuturor copiilor  o copilărie frumoasă.

Aducem mulţumiri administraţiei şi organizatorilor gimnaziului Pîrîta  pentru organizarea activităţii la un nivel înalt.

    Serviciul de Asistenţă Psihopedagogică va continuă să promoveze în continuare implementarea

educaţiei incluzive în instituţiile preuniversitare din r-nul Dubăsari.

                                                                                                                     Pisari Natalia, psihopedagog SAP

 

 

 

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Seminar teoretico-practic cu cadrele didactice de sprijin din instituţiile de învăţămînt preuniversitar - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta