Harta site-ului
Ajutor
Seminar raional organizat cu psihologii școlari din instituțiile de învățămînt preuniversitar
Seminar raional organizat cu psihologii școlari din instituțiile de învățămînt preuniversitar

Motto-ul seminarului raional organizat cu psihologii școlari:
«Nu e carte să înveți
Ca viața s*aibă preț-
Ci trăiește, chinuiește
Și de toate pătimește
Ș*ai s-auzi cum iarba crește»
Mihai Eminescu
La data de 27 februarie 2019, conform planului de activitate al DÎG, s- a realizat seminarul raional al psihologilor școlari în incinta Liceului teoretic ,,Mihai Eminescu", or. Dubăsari, coordonat de către Celonenco Natalia, psiholog școlar și d-na Baltaga Nadejda, psiholog SAP Dubăsari. De asemenea au fost prezenți toți psihologii școlari din instituțiile de învățămînt preuniversitar din raion. Agenda de lucru al seminarului a cuprins atelierul de lucru cu subiectul ,,Educația sexuală la vîrsta preadolescentină (pubertate) - adolescență din perspectiva psihologului școlar" prezentată de către psihologul SAP, precum și activitatea de psihoprofilaxie organizată de către psihologul școlar, cu subiectul ,,Provocările vieții independente", organizat cu elevii clasei a X-a din liceu. La debrifarea activității organizată de către d-na Celonenco fiecare membru participant și-a exprimat părerea față de activitatea la care au asistat, astfel d-na Pisari Natalia, psiholog școlar al gimnaziului Pîrîta a ținut să accentueze responsabilitatea psihologului-gazdă de care dă dovadă de fiecare dată cînd organizează astfel de activități, precum și despre o desfășurare de calitate a seminarului, cu un set de metode de predare moderne, cu congruența dintre psihologie și celelalte discipline școlare. De asemenea, a oferit și Grila de autoevaluare pentru performanță a psihologului școlar, redactată personal. Doamna Constantinov Natalia a ținut să aprecieze implicarea activă a elevilor, precum și continuitatea sarcinilor realizat eficient. S-a specificat importanța psihologului în școală, astfel scopul propus spre realizare al seminarului de către d-na Natalia Celonenco, de a specifica diversele provocări la care sunt supuși adolescenții și de a identifica cu aceștia resursele interioare de care dispune fiecare pentru a le depăși și a-și valorifica propria personalitate, a fost realizat cu succes.
Aducem sincere mulțumiri administrației Liceului teoretic «Mihai Eminescu», or. Dubăsari, în special doamnei psiholog, Natalia Celonenco, pentru buna organizare a seminarului raional, dorindu-le tuturor succese.

                                               BALTAGA Nadejda, psiholog SAP

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Seminar raional organizat cu psihologii școlari din instituțiile de învățămînt preuniversitar - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta