Harta site-ului
Ajutor
Seminar raional cu directorii adjuncţi pentru lucrul educativ
Seminar raional cu directorii adjuncţi pentru lucrul educativ

„Multe meserii sînt inventate Însă lucrul cel mai minunatE să înveţi a fi întîi de toate Ţine minte:Om Adevărat!”

Conform planului de activitate al CM DÎTS la 10 decembrie 2014 , în incinta L.T. „Ştefan cel Mare” Molovata, s-a desfăşurat seminarul teoretico-practic cu directorii adjuncţi pentru lucrul educativ cu subiectul „Orientarea profesională a elevilor în cadrul orelor de dirigenţie”.

Seminarul  a început cu analiza agendei de lucru, după care s-a trecut la  prezentarea informaţiei pentru luna decembrie şi repartizarea suportului didactic cu privire la responsabilităţile şi obligaţiunile dirigintelui, structuira portofoliului dirigintelui şi codul etic al elevului. Mai apoi directorii au mers să asiste la ore de dirigenţie care au a avut ca obiectiv pregătirea şi îndrumarea corectă a elevilor la alegerea profesiei. În clasa a II-a Bejan V. a prezentat o oră educativă cu subiectul „Împărăţia meseriilor”, în cl.a III-a PopescuV.-„Vreau să cunosc meseria”, în cl.a V-a, Gavrilaş E.- „Meserie dragă mie”, în cl. a VI-a „A”,Stavinschi M. „Caleidoscopul meseriilor”, în cl.a VI –a „B”,Merineanu T.- „Munca care va alege profesia”, în cl.a VII-a, Gavrilaş M.-„Carieră de succes”, în cl.a VIII-a, Izman N. -„În lumea profesiilor”, în cl.IX-a, Procop I.-„Decizii corecte în alegerea profesiei”, în cl.a XI-a Corniţel N.-„Succesul personal şi profesional în alegerea profesiei”.Diriginţi au folosit diferite metode şi procedee interactive de lucru, care a favorizat implicarea elevilor la maxim, aceştea dînd dovată de cunoştinţe în ceea ce priveşte tipurile de meserii, instrumentele de activitate şi succesele oamenilor cu  meserii. La fel elevii s-au cunoscut cu meseriile moderne din R.Moldova, cu cerinţele în ceea ce priveşte alegerea corectă a profesiei şi ce fel de calităţi trebuie să aibă un om cu specialitate.

Orele de dirigenţie au fost apreciate cu calificative „bună” „foarte bună” şi „excelentă”. După alaliza orelor asistate, directorii s-au deplasat  la muzeul din liceu, unde au admirat lucrările văzute.

S-a finaliazat seminarul cu prezentarea unei activităţi extracurriculare de către elevii liceului închinată anului D.Matcovschi „Poezia este dragostea mea dintîi”

Ex.N.RozneriţaŞef CM DÎTS

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Seminar raional cu directorii adjuncţi pentru lucrul educativ - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta