Harta site-ului
Ajutor
Seminar metodologic „Activitatea comisiei multidisciplinare preşcolare – roluri şi responsabilităţi. Stări de dezvoltare a copilului cu CES”.
Seminar metodologic „Activitatea comisiei multidisciplinare preşcolare – roluri şi responsabilităţi. Stări de dezvoltare a copilului cu CES”.

“Copiii noştri înfloresc pe trunchiul viu al vieţii noastre. Ei nu sunt un buchet, ci o minunată grădină de meri. Şi această grădină e a noastră” (A. Makarenco)
Astăzi, 19 aprilie 2016 Serviciul de asistenţă psihopedagogică a realizat un seminar metodologic cu preşedinţii comisiilor multidisciplinare din instituţiile de învăţămînt preşcolar şi un educator de la grupa mare „Activitatea comisiei multidisciplinare preşcolare – roluri şi responsabilităţi. Stări de dezvoltare a copilului cu CES”. Agenda zilei a inclus mai multe întrebări importante ce ţin nemijlocit de activitatea educatorului şi a administraţiei instituţiilor de învăţămînt  preşcolar:

  1. Activitatea CM preşcolare – roluri şi responsabilităţi. Moderator  Lazari Tatiana – pedagog preşcolar SAP
  2. Dizabilitate mintală. Caracteristici, grade şi semne. Moderator Pisari Natalia – psihopedagog SAP
  3. Profilul psihopedagogic al copilului hiperactiv (sindromul ADHD). Moderator Baltaga Nadejda, psiholog SAP
  4. Tulburări de ritm şi fluenţă. Bîlbîiala. Moderator Ursu Eudochia, logoped SAP
La seminar au participat 24 persoane care s-au implicat activ, au lucrat în grup, au colaborat şi s-au împărtăşit cu propria experienţă. Educatorii şi-au expus  dificultăţile cu care se confruntă în lucru cu copiii cu deficienţe şi cu părinţii acestora, cu succesele pe care au reuşit să le realizeze la nivelul incluziunii preşcolare. Fiecare specialist SAP a răspuns la toate întrebările apărute din partea participanţilor, au venit cu unele recomandări şi cu un vast set metodologic cu metode şi tehnici de lucru, suport informaţional pe fiecare domeniu în parte.
Aducem sincere mulţumiri administraţiei liceului teoretic „Ion Creangă”Coşniţa şi CDS care ne-au oferit centrul de resurse pentru a desfăşura seminarul la cel mai înalt nivel. SAP va continua să acorde suport informaţional şi metodologic instituţiilor de învăţămînt  preşcolar pentru a putea împreună să ajutăm cît mai timpuriu posibil copiii care au nevoie de o abordare individualizată.
                                               Baltaga Nadejda, psiholog SAP

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Seminar metodologic „Activitatea comisiei multidisciplinare preşcolare – roluri şi responsabilităţi. Stări de dezvoltare a copilului cu CES”. - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta