Harta site-ului
Ajutor
Seminar metodologic « Elaborarea planului educațional individualizat pentru copiii cu cerințe educaționale speciale din instituțiile de educație timpurie».
Seminar metodologic « Elaborarea planului educațional individualizat pentru copiii cu cerințe educaționale speciale din instituțiile de educație timpurie».

Conform planului de activitate al Serviciului de asistență psihopedagogică Dubăsari și a cerințelor dictate de necesitățile educației contemporane, la data de 19 decembrie 2019, specialiștii serviciului , în frunte cu Lazari Tatiana, pedagog preșcolar și Baltaga Nadejda, psiholog, a fost realizat seminarul metodologic pentru președinții comisiilor instituționale/cadrele didactice din grădinițe, cu tematica « Elaborarea planului educațional individualizat pentru copiii cu cerințe educaționale speciale din instituțiile de educație timpurie». Gazda acestui seminar a fost grădinița «Viorica» din s. Pârâta. Agenda seminarului a inclus :

  • Remarce întroductive cu cafeaua de bun venit

  • Activitate energizantă de prezentare a participanților, moderator- Lazari Tatiana

  • Particularități de realizare a evaluării inițiale a copiilor referiți către SAP, moderator- Baltaga Nadejda, psiholog SAP

  • Procesul de elaborare a Planului educațional Individualizat (PEI), moderator- Lazari Tatiana, pedagog preșcolar SAP

  • Completarea fișelor pentru utilitatea seminarului, înmînarea certificatelor.

Educația incluzivă este deja un obiectiv bine definit în instituțiile de învățământ preuniversitar din raion, promovat pe parcursul a opt ani de către Serviciul de asistență psihopedagogică și la moment este un obiectiv major de activitate stabilit de către Serviciu în promovarea și dezvoltarea educației incluzive și în instituțiile de învățământ preșcolar din raionul Dubăsari, avînd la bază documentele aprobate de MECC din Republica Moldova și anume: Metodologia de evaluare a dezvoltării copilului și Instrucțiunea  de aplicare în educația timpurie a Metolologiei de evaluare a dezvoltării copilului.
Aducem sincere mulțumiri gazdei acestui seminar și tuturor participanților deschiși spre colaborare, spre schimbare și spre realizare principiului superior al copilului.
LAZARI Tatiana, pedagog preșcolar Serviciul de asistență psihopedagogică Dubăsari.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Seminar metodologic « Elaborarea planului educațional individualizat pentru copiii cu cerințe educaționale speciale din instituțiile de educație timpurie». - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta