Harta site-ului
Ajutor
Seminar metodic cu psihologii din instituţiile preuniversitare „Intervenţia psihologică a copiilor în situaţie de criză”
Seminar metodic cu psihologii din instituţiile preuniversitare „Intervenţia psihologică a copiilor în situaţie de criză”

    Astăzi 11 aprilie 2016, conform planului de activitate, cu privire la seminarul metodic cu psihologii şcolari „Intervenţia psihologică a copiilor în situaţie de criză”, a fost organizat cu scopul de  profilaxie a comportamentului suicidar la copii şi adolescenţi, sau abordat aşa subiecte ca: cauzele, factorii, caracteristicile, crizelor, conform psihologiei vîrstelor, sau elaborate recomandări pentru profesori, diriginţi, părinţi, elevi, despre modalităţi constructive de soluţionare a problemelor pentru elevi.
     Seminarul  a fost organizat şi s-a  desfăşurat de către psihologul din cadrul SAP, Mareschi T., în incinta sediului Serviciului de Asistenţă Psihopedagogică Dubăsari. Psihologii din cadrul instituţiilor de învăţămînt preuniversitar sau implicat în discuţii, dezbateri. Psihologii şi-au propus următoarele obiective:
  • să imbunătăţească relaţiile „diriginte­-elev”, „diriginte­-părinte”
  • să organizeze şi să desfăşoare ore de dirigenţie cu tema: „Criza adolescentină – caracteristici şi prevenirea situaţiilor dificile”, „Sensul şi valoarea vieţii, pentru profilaxia comportamentului în situaţie de criză.
Elevilor li se vor pune la dispoziţie numerele telefoanelor persoanelor de incredere, posibilitatea de a solicita şi apela la ajutorul psihologului şcolar, a cadrelor didactice, a managerilor instituţiei de invăţămant, a părinţilor, prietenilor, etc.
 
Marenschi Tatiana, psiholog SAP

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Seminar metodic cu psihologii din instituţiile preuniversitare „Intervenţia psihologică a copiilor în situaţie de criză” - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta