Harta site-ului
Ajutor
Seminar instructiv-metodic pentru bibliotecari
Seminar instructiv-metodic pentru bibliotecari

Conform programului de activitate al Direcţiei cultură şi turism, la 7 decembrie 2017, în incinta Centrului de formare profesională Dubăsari, s-a desfăşurat seminarul instructiv-metodic, cu participarea bibliotecarilor bibliotecilor publice din raion.
Scopul primordial al întrunirii date a presupus comunicarea și familiarizarea cu datele necesare privind elaborarea și prezentarea rapoartelor statistice 2017 și a programelor de activitate pentru anul 2018. Agenda zilei a cuprins următoarele întrebări:
- Legea cu privire la biblioteci: discuții și explicații;
- Prioritățile anului biblioteconomic 2018;
- Formularul 6-c on-line modificat, note explicative privind completarea formularului 6 c;
- Graficul prezentării programelor și rapoartelor statistice.
Desigur, nu au lipsit întrebări, sugestii, argumente, propuneri, la subiectele nominalizate, astfel creându-se o atmosferă de lucru agreabilă.
Totodată, dna Galian Bordos, şefa Bibliotecii  pentru copii Oxentea a desfăşurat o oră de Coding din cadrul proiectului: ”CodeLab - Învață coding la bibliotecă”, pentru colegii-bibliotecari. Astfel, bibliotecarii au avut posibilitatea să  facă coding în bibliotecile publice cu scopul  crearării unei comunități active de copii, tineri și bibliotecari care să contribuie atât la dezvoltarea competențelor digitale ale copiilor, cât și la implicarea acestora în viața comunității din care provin prin rezolvarea unor teme digitale creative.  
Întrunirea  a luat sfârșit sub o notă pozitivă, cu evaluări, concluzii și puncte forte de încheiere a anului cu bine, speranțe și perspective pentru anul de activitate 2018.
Ciudin Natalia specialist  principal,
Direcţia cultură şi turism

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Seminar instructiv-metodic pentru bibliotecari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta