Harta site-ului
Ajutor
Seminar instructiv - metodic cu genericul „Analiza activităţii instituțiilor de cultură din raion pentru anul 2021. Propuneri de îmbunătăţire a activităţii”
Seminar instructiv - metodic cu genericul „Analiza activităţii instituțiilor de cultură din raion pentru anul 2021. Propuneri de îmbunătăţire a activităţii”

La data de 8 aprilie 2022, conform planului de activitate al Secţiei cultură şi turism, în incinta Consiliului raional Dubăsari (sala mare), a fost organizat seminarul instructiv - metodic cu genericul „Analiza activităţii instituțiilor de cultură din raion pentru anul 2021. Propuneri de îmbunătăţire a activităţii”. Activitatea a fost prezidată de dna Maria PERCIULEAC, şef Secţie cultură şi turism, care a venit cu un cuvânt de salut către directorii instituțiilor de cultură. De asemenea, prezența lucrătorilor din domeniul culturii a fost salutată și de Președintele raionului Dubăsari dl Grigore FILIPOV. Dl preşedinte a venit în faţa publicului cu un mesaj de felicitare, dorindu-le tuturor sănătate, prosperitate și putere pentru a descoperi şi promova noi tinere talente din localitățile raionului în cadrul festivalurilor, concursurilor și concertelor desfășurate la nivel local, raional, național și international.
În cadrul seminarului a fost pusă în discuţie următoarea ordine de zi:
1. Cu privire la analiza activității instituțiilor de cultură din raion pentru anul 2021;
2. Cu privire la menționarea angajaților din domeniul culturii cu diplome de onoare din partea Ministerului culturii;
3. Cu privire la organizarea activității instituțiilor de cultură până la finele anului 2022;
4. Cu privire la situația creată în cadrul instituțiilor de învățământ artistic:
4.1. modificarea Regulamentului cu privire la înmânarea Bursei Președintelui;
5. Diverse.
La eveniment au participat peste 50 de angajaţi din instituţiile de cultură, directori ai caselor de cultură, directori ai instituţiilor de învăţământ artistic, conducători ai formaţiilor artistice cu titlul „Model”, șefi de bibliotecă și directori de muzeu.
Totodată, ținem să menționăm și prezența dnei Marcela Nistor, deputat în Parlamentul Republicii Moldova (Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media).
În timpul discuțiilor, angajații din domeniul culturii din raionul Dubăsari au venit cu diverse inițiative, probleme și căi de soluționare a acestora, care au fost susținute de dna deputat. Dumneaei venind cu intenții deosebite întru susținerea angajaților din domeniul culturii și dând asigurări că personal va analiza fiecare caz, contribuind la soluționarea problemelor majore ce persistă în instituțiile de cultură din raion.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Seminar instructiv - metodic cu genericul „Analiza activităţii instituțiilor de cultură din raion pentru anul 2021. Propuneri de îmbunătăţire a activităţii” - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta