Harta site-ului
Ajutor
Seminar instructiv-metodic cu coordonatorii ai acţiunilor de prevenire şi protecţie a copiilor faţă de violenţă.
Seminar instructiv-metodic cu coordonatorii ai acţiunilor de prevenire şi protecţie a copiilor faţă de violenţă.

Multe lucruri sunt violente, dar nimic mai violent ca omul. – Sofocle

Marţi, 18 noiembrie 2014, ora 09-00 conform planului de activitate a Servivciului de Asistenţă Psihopedagogică a fost organizat seminarul instructiv-metodic cu coordonatorii ai acţiunilor de prevenire şi protecţie a copiilor faţă de violenţă  din instituţiile preuniversitare din r-nul Dubăsari în incinta sediului SAP.

Agenda seminarului a fost vastă incluzînd următoarele aspecte:

  • Implementarea Instrucţiunilor privind mecanismul intersectorial de cooperare pentru identificarea, referirea, evaluarea, asistenţa şi monitorizarea copiilor victime/ potenţiale victime ale violenţei, neglijării, exploatării şi a traficului ( HG nr.270 din 08.04.2014) – moderator Lungu Tatiana.
  • Raportul şi registrul de evidenţă a sesizărilor privind cazurile de abuz, neglijare, exploatare, trafic a copiilor. Fişa de sesizare  a cazurilor suspect de violenţă – moderator Pisari Natalia.
  • Audierea copilului aflat în dificultate – moderator Marenschi Tatiana.

Pe parcursul seminarului s-a reuşit debrifarea unui volum mare de lucru, s-au propus un şir de competenţe necesare de dezvoltat copiilor şi cadrelor didactice pentru a depăşi situaţiile de violenţă,  s-a analizat procedurile şi instrumentele de identificare, evaluare, asistenţă, referire, monitorizare şi evidenţă a copiilor aflaţi în situaţie de risc şi a copiilor separaţi de părinţi, precum şi sistemul de protecţie a copilului în Republica Moldova – reformele realizate şi perspective.

Deasemenea s-au propus paşi concreţi  şi recomandări în audierea copiilor aflaţi în dificultate.

Sperăm că suportul teoretic acordat coordonatorilor ai acţiunilor de prevenire şi protecţie a copiilor faţă de violenţă îşi va regăsi aplicabilitatea în instituţiile de învăţămînt, astfel diminuînd cazurile de violenţă asupra copilului. Serviciul de Asistenţă Psihopedagogică va continuă să promoveze în continuare un mod de educaţie a copilului fără violenţă.

                                                                                                                          Pisari Natalia, psiholog SAP Dubasari.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Seminar instructiv-metodic cu coordonatorii ai acţiunilor de prevenire şi protecţie a copiilor faţă de violenţă. - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta